Un Lewis Hamilton "jefuit" va fi gata să-l "distrugă" pe rivalul de titlu, Max Verstappen, în acest sezon, insistă fostul pilot de F1. Anthony Davidson.
Pilotul de la Mercedes a fost la un tur distanță de a câștiga al optulea titlu mondial în 2021, un adevărat record pentru F1, dar a pierdut într-un final controversat în fața lui Verstappen (Red Bull).
Marele Premiu al Bahrainului
Red Bull a mărturisit care a fost motivul din spatele eșecului din prima etapă de Formula 1
24/03/2022 LA 12:20
Deși a luat în calcul inclusiv posibilitatea de a se retrage din Formula 1, Hamilton și-a confirmat intențiile de a concura și în acest sezon și i-a transmis un avertisment olandezului: „Dacă vă gândiți că ceea ce ați văzut la sfârșitul sezonului trecut a fost maximum posibil, așteaptați până vedeți anul acesta".
Davidson, care are la activ 24 de curse în F1 și pilot de teste pentru Mercedes, consideră că declarațiile lui Hamilton sunt un semn îngrijorător pentru oricare dintre concurenți, cu doar câteva zile înainte de începerea noului sezon.
"Când Lewis Hamilton iese cu o astfel de declarație, trebuie să ții cont de ea", a declarat Davidson pentru Sky Sports.

Lewis Hamilton "nici nu vrea să-l vadă pe drum pe Max"

"Își dorește să mai câștige încă o dată titlul și cred că va fi greu de învins. Cu siguranță intră în acest sezon cu o mentalitate de învingător. Lewis își dorește să-l distrugă pe Max Verstappen în acest sezon. Se simte absolut jefuit de ceea ce s-a întâmplat anul trecut în Abu Dhabi, vrea să iasă cu o mașină dominantă și nici măcar nu vrea să-l vadă pe Max pe drum, sunt sigur.
Vrea doar să-i arate o pereche de pneuri curate, să dispară în depărtare și să câștige al optulea campionat mondial", a mai spus Davidson, citat de Daily Mail.
Pe de altă parte, directorul de curse de la Red Bull, Christian Horner, insistă că Verstappen este gata să-l provoace încă o dată pe Lewis. Oficialul crede însă că în lupta pentru titlu din 2022 vor conta și alți piloți:
"Cred că rivalitatea dintre cei doi Max și Lewis a fost foarte intensă. Dar cred că s-ar putea să vedem și alți doi piloți care vin în această luptă. Anul trecut a fost epic și dacă această rivalitate va continua, cred că vor fi curse fantastice în acest sezon".
Noul sezon de F1 începe pe 20 martie cu Marele Premiu din Bahrain.
Marele Premiu al Bahrainului
Hamilton, mulțumit cu podiumul din Bahrain: "E cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține"
21/03/2022 LA 09:06
Marele Premiu al Bahrainului
Max Verstappen a răbufnit după dezastrul din Bahrain! Ce a declarat olandezul după cursă
20/03/2022 LA 19:58