Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen a râs de ultima declarație a britanicului Lewis Hamilton

Andrei Nicolae

Publicat 13/03/2022 la 17:27 GMT+2

Pilotul echipei Mercedes a declarat în acest weekend, în Bahrain, că echipa nu este pregătită să concureze pentru victorii în cursa de deschidere a sezonului, programată săptămâna viitoare, pe circuitul din Sakhir. Max Verstappen nu a luat în serios această afirmație.

Max Verstappen (l.) und Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Mercedes s-a luptat să facă față ritmului mașinilor Red Bull în timpul testelor din Bahrain, înaintea sezonului de Formula 1, care va debuta la finalul săptămânii viitoare. Acest lucru l-a determinat pe Lewis Hamilton să declare că Mercedes nu este pregătită pentru moment să lupte pentru victorii.
"Săptămăna viitoare (cu ocazia Grand Prix-ului), noi vom avea o imagine clară a ritmului nostru, dar eu cred că lumea ar putea fi surprinsă. Noi nu suntem cei mai rapizi în acest moment. Ferrari pare să fie cea mai rapidă şi poate Red Bull, iar apoi noi sau McLaren, nu ştiu. Dar nu suntem în top în acest moment", a mai spus Hamilton.
Daily Mail a susținut că Max Verstappen a râs de această afirmație a britanicului. Olandezul a sugerat că rivalul său face un joc și nu ar fi surprins să vadă că Mercedes va fi la alt nivel atunci când sezonul începe.
"Întotdeauna este așa. Dacă cineva merge bine sau este o echipă de la care lumea are așteptări mari, atunci totul sună ceva de genul: 'Oh, nu, cu siguranță nu suntem favoriții'. Iar o săptămână mai târziu, când lucrurile merg bine, dintr-o dată este: "Oh, nu, dar am schimbat totul într-o săptămână. A fost o muncă incredibilă. Mulțumim tuturor oamenilor din fabrică!", s-a amuzat Verstappen, potrivit Autosport.

Max Verstappen se așteaptă ca Mercedes să fie puternică încă de la prima cursă

Olandezul a subliniat apoi că Mercedes a avut astfel de preocupări, declarații și înainte de sezonul trecut, adăugând: "Au fost foarte puternici încă de la prima cursă".
Părerea lui Verstappen a fost împărtășită și de Carlos Sainz de la Ferrari, care a fost la fel de neimpresionat după ce coechipierul lui Hamilton, George Russell, a minimizat șansele de succes ale echipei Mercedes, la începutul acestei săptămâni.
"Tipic Mercedes, tipic Gerorge. Susții ceva și apoi vii la prima cursă și distrugi competiția. Dacă ar fi primul an în care vin cu astfel de declarații, atunci poate i-aș crede, dar o fac de cinci sau șase ani și ne surprind permanent începând de la prima cursă", a susținut Carlos Sainz.
Pe de altă parte, Verstappen a recunoscut că Ferrari a arătat foarte bine în teste și ar putea reprezenta o amenințare în lupte pentru tilul mondial.
"În mod clar, au o mașină stabilă în acest moment. Pur și simplu arată bine pentru ei, au avut și foarte puține probleme. Vom vedea săptămâna viitoare cine este cel mai rapid, dar până acum au avut teste foarte bune. Ultimii doi ani nu au fost grozavi pentru ei, așa că începi automat să te uiți la acest sezon puțin mai devreme decât celelalte echipe. Este mai mult decât normal că au pornit mai devreme decât noi să-și pună la punct mașina pentru 2022. Asta e în regulă, bineînțeles", a comentat campionul mondial en-titre.
Cu toate acestea, în ciuda acestor semne promițătoare pentru Ferrari, Verstappen a declarat că îmbunătățirea mașinilor în timpul sezonului ar putea fi factorul cheie care face diferența în cursa pentru titlu.
Campionatul Mondial de Formula 1 programează duminică viitoare, în Bahrain, primul Mare Premiu al sezonului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo