Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Sainz și Max Verstappen, cei mai rapizi piloți în antrenamentele Marelui Premiu al Belgiei

Alex Masgras

Actualizat 26/08/2022 la 20:35 GMT+3

Carlos Sainz și Max Verstappen au înregistrat cei mai buni timpi în antrenamentele Marelui Premiu al Belgiei, primul Grand Prix din Formula 1 după pauza de vară. Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari, a încheiat ambele sesiuni de antrenamente pe locul al doilea.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Formula 1 a revenit la Spa, după aproape o lună de pauză. În acest weekend are loc Marele Premiu al Belgiei, iar vineri au avut loc primele două sesiuni de antrenamente.
Carlos Sainz de la Ferrari a fost cel mai rapid pilot al primei sesiuni de antrenamente, cel mai bun tur al spaniolului fiind parcurs cu timpul de 1:46.538. Pe locul al doilea s-a clasat Charles Leclerc, cu 1:46.607, în timp ce Max Verstappen, liderul din clasamentul piloților, a încheiat cu 1:46.755.
Prima sesiune de antrenamente a fost întreruptă câteva minute, după ce Kevin Magnussen a întâmpinat probleme la monopostul Haas. Sesiunea s-a reluat, dar ploaia le-a dat planurile peste cap piloților, care nu au putut să își mai îmbunătățească timpii.
Sesiunea a doua de antrenamente a fost dominată de Max Verstappen. Campionul mondial din 2021 și-a îmbunătățit timpul și a înregistrat 1:45.507, după ce a efectuat 20 de tururi pe circuitul de la Spa. Charles Leclerc s-a clasat din nou pe poziția secundă, dar la o distanță considerabilă de pilotul Red Bull (1:46.369). Lando Norris, pilotul celor de la McLaren s-a clasat pe locul al treilea, cu 1:46.589.
Cu toate acestea, în urmă cu câteva ore a venit informația legată de grila de start de duminică. Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris, Esteban Ocon, Valtteri Bottas și Mick Schumacher vor începe cursa de duminică din coada grilei, după ce au schimbat elemente la powerunit.
Citește și:

Formula 1 revine cu Marele Premiu al Belgiei

Pauza de vară din Formula 1 s-a încheiat. Cu 9 curse până la final, prima oprire este la Spa, acolo unde va avea loc Marele Premiu al Belgiei. Cursa de la Spa este prima dintr-o serie de trei weekend-uri consecutive, Marele Circ urmând să ajungă la Zanvoort și Monza în următoarele două weekend-uri.
După 13 curse, Max Verstappen este lider în clasamentul piloților. Olandezul este foarte aproape de un al doilea titlu mondial, cu cele 258 de puncte obținute până acum. Charles Leclerc, ocupantul locului secund, se află la o distanță de 80 de puncte de Verstappen, cu 178 de puncte. Podiumul este completat de Sergio Perez, cel care are se află foarte aproape de monegasc, cu 173 de puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo