Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hamilton a explicat de ce nu i-a prezentat scuze direct lui Alonso, după coliziunea de la Spa

Nicu Savin

Publicat 29/08/2022 la 14:27 GMT+3

Lewis Hamilton și Fernando Alonso au avut parte de o cursă tensionată la MP al Belgiei. Cei doi foști coechipieri s-au ciocnit în prima tură de circuit a MP-ului din Belgia, câștigat de Max Verstappen.

Fernando Alonso and Lewis Hamilton

Credit imagine: Imago

Articol scris de Alex Ioniță
Lewis Hamilton și Fernando Alonso sunt considerați două legende ai F1, aceștia fiind, de la prima întâlnire din 2007, sub lumina reflectoarelor. Incidentul care a avut loc la Marele Premiu al Belgiei , în urma căruia ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze, a fost unul regretabil și va rămâne o pată neagră pentru cei doi, din motive diferite.
Hamilton și-a recunoscut public vina, spunând că nu a mai avut spațiu pentru a-l evita pe spaniol. În urma coliziunii, Hamilton a fost nevoit să părăsească cursa, încă din primul tur.
Totuși, Lewis Hamilton s-a arătat nemulțumit după ce a auzit cuvintele lui Alonso, spuse după accident. Deși la finalul cursei a recunoscut că vina i-a aparținut și spus că ibericul are motive să fie supărat, pilotul Mercedes a evitat să-i prezinte scuze în mod direct.
"Mi-aș fi cerut scuze, dar am auzit ce a spus", a declarat Hamilton, citat de Marca.
Este a 5-a oară când Lewis Hamilton se retrage în primul tur al unei curse. Întâmplător, 3 retrageri au fost la Marele Premiu al Belgiei, în 2009, 2012 și 2022. Pentru Hamilton, Marele Premiu al Belgiei a reprezentat cursa cu numărul 302 din cariera.

Hamilton și Alonso au mai avut un accident și în 2008

Primul accident dintre cele două legende a avut loc acum 14 ani, la Marele Premiu din Bahrain. Un început slab al lui Hamilton l-a adus atunci aproape de Alonso, care a început cursa mult mai in spate decât britanicul. Și cu acea ocazie Hamilton și-a asumat vina public.
"Eram în spatele lui. M-am mutat la dreapta, dar s-a mutat și el. A fost o întâmplare, cred.", a declarat atunci Lewis Hamilton.
Consecințele de atunci au fost similare, Alonso a reușit să termine cursa, iar Hamilton s-a ales cu probleme destul de mari la mașină, aceasta necesitând reparații care i-au afectat performanța britanicului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo