Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eșec total pentru Ferrari în Brazilia, după ce Vettel și Leclerc s-au ciocnit. "Nu are deloc sens!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/11/2019 la 16:48 GMT+2

Max Verstappen a câștigat penultima cursă a sezonului din Formula 1, la Grand Prix-ul Braziliei. De-a lungul cursei, au avut loc mai multe incidente în urma cărora patru piloți au abandonat. Printre ghinioniști s-au numărat și cei doi piloți de la Ferrari, care s-au ciocnit în finalul cursei.

leclerccc

Credit imagine: Getty Images

Plecat din pole-position în cursa de la Sao Paulo, Verstappen s-a menținut primul până în turul 55, moment în care a fost depășit de campionul mondial Lewis Hamilton. Olandezul de 22 de ani a recuperat rapid diferența, iar după numai 5 tururi l-a devansat fabulos pe britanic, într-un viraj. Verstappen a fost apoi de neoprit și a câștigat a treia sa cursă din acest an, performanță care îl urcă pe locul trei în clasamentul general al piloților.
Incredibil! Sunt extrem de fericit pentru această victorie. Întreaga echipă Red Bull a făcut o treabă excelentă. Am luptat pe tot parcursul cursei, la turație maximă. Lewis a fost foarte rapid și am fost nevoit să trag din greu să rămân în fața lui. Am reușit două mișcări în fața lui, apoi am controlat cursa, a declarat Verstappen după victoria de la Sao Paulo.

Vettel: "Nu are sens! Charles avea o trasă mai bună"

Cursa de pe circuitul sud-american a fost dezastruoasă pentru Ferrari. Cei doi piloți de la "Scuderia", Vettel și Leclerc, s-au ciocnit în turul 66, după ce pilotul neamț a vrut să-l devanseze pe mai tânărul său coleg. În urma incidentului, amândoi au abandonat și au ratat șansa să urce pe podiumul ierarhiei mondiale, cu o etapă înainte de finalul sezonului.
Sunt foarte dezamăgit pentu ce s-a întâmplat la final. Reușisem o cursă minunată până în acel moment, dar acum voi rămâne cu acea amintire neplăcută. Am încercat să-i las spațiu lui Sebastian, dar nu ne-am înțeles. Am crezut că se va duce spre interior, dar s-a întâmplat exact opusul, a răspuns Leclerc după cursă. Colegul său a replicat nervos: Nu are sens. Nu aveam prea mult spațiu la dreapta, iar el a avut evident o trasă mai bună.

Gasly a obținut primul său podium din carieră

Podiumul a fost completat de Pierre Gasly (23 ani) și Carlos Sainz (25 ani), care au profitat de penalizarea lui Hamilton. Britanicul l-a acroșat pe Alexander Albion în ultimul tur, în virajul 11. Gasly a profitat de situație și s-a clasat pe locul al doilea, bifând o premieră în carieră: prima sa cursă încheiată pe podium. A fost cea mai bună performanță reușită de un pilot Scuderia Toro Rosso din 2008, de când Vettel reușea să câștige cursa de la Monza.
Este primul meu podium din carieră și cu siguranță nu voi uita vreodată această zi. Cei de la Toro Rosso mi-au oferit o mașină fantastică. Sunt extrem de fericit, este un sentiment extraordinar!, a fost mesajul lui Gasly pe contul oficial de Twitter.

Hamilton: "A fost numai vina mea"

La finalul cursei din Brazilia, Hamilton a fost depunctat și a căzut până pe locul 7, lăsându-i locul pe podium mult mai tânărului Carlos Sainz, pilotul celor de la McLaren.
De șase ori campion mondial în Formula 1, Lewis și-a cerut scuze în fața lui Albion pentru incidentul din finalul cursei:
Eram supărat spre finalul cursei, dar nu am vrut să mă ciocnesc cu nimeni. Totuși, mi-am asumat un risc și am încercat să-l depășesc pe Albion. A fost vina mea în totalitate. El a făcut o treabă excelentă și îmi cer scuze pentru acest incident, a spus Lewis pentru Skysports.
Nici Valtteri Bottas n-a încheiat cu bine cursa din Sao Paulo. Pilotul Mercedes a abandonat după 53 de tururi, din cauza unor probleme la motor. A mai rămas o singură etapă din acest sezon, cea din Emiratele Arabe Unite. Lupta pentru locul al treilea continuă, cu Verstappen și Leclerc în prim-plan:

Clasamentul general al piloților (TOP 5):

  • 1. Hamilton 387p
  • 2. Bottas 314p
  • 3. Verstappen 260p
  • 4. Leclerc 249p
  • 5. Vettel 230p
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo