Plecat din pole-position, pilotul olandez și-a trecut în cont a treia victorie din acest an și a urcat pe locul al treilea în clasamentul general al piloților.
După 55 de tururi, Hamilton l-a devansat pe Verstappen și a preluat conducerea. Pilotul de 22 de ani nu a renunțat la luptă și a trecut extraordinar în fața campionului Lewis Hamilton în turul 60, apoi a menținut distanța față de britanic până la final.
Formula 1
Max Verstappen, retrogradat 5 poziții pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului
21/11/2021 LA 13:09
Grand Prix-ul din Brazilia a avut parte de multe incidente, în urma cărora mai mulți piloți au fost nevoiți să abandoneze. Valtteri Bottas a ieșit din cursă după 53 de tururi, din cauza unor probleme la motor. În turul 66 al cursei de la Sao Paulo, cei doi piloți de la Ferrari s-au atins, apoi au abandonat. Vettel a încercat să-l depășească pe Leclerc, iar cei doi s-au acroșat în virajul 3.
Un alt incident a avut loc în ultimul tur, când Alexander Albon a fost scos din cursă de Hamilton, la virajul cu numărul 11. Pierre Gasly a profitat de situație și a încheiat pe locul 2. A fost cea mai bună clasare pentru Scuderia Toro Rosso din 2008, de când Vettel reușea să câștige pe circuitul de la Monza.
Formula 1
Max Verstappen a scăpat de penalizare! Anunțul FIA a declanșat războiul între Mercedes și Red Bull
19/11/2021 LA 14:00
Formula 1
Verstappen: "Nu cred că voi fi penalizat!" FIA dă verdictul azi
19/11/2021 LA 07:15