Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorie pentru Red Bull în Brazilia! Verstappen câștigă la Sao Paulo și urcă pe 3 în clasament

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/11/2019 la 11:32 GMT+2

Max Verstappen a câștigat penultima cursă a sezonului din Formula 1, la Grand Prix-ul Braziliei.

maxxx

Credit imagine: Getty Images

Plecat din pole-position, pilotul olandez și-a trecut în cont a treia victorie din acest an și a urcat pe locul al treilea în clasamentul general al piloților.
După 55 de tururi, Hamilton l-a devansat pe Verstappen și a preluat conducerea. Pilotul de 22 de ani nu a renunțat la luptă și a trecut extraordinar în fața campionului Lewis Hamilton în turul 60, apoi a menținut distanța față de britanic până la final.
Grand Prix-ul din Brazilia a avut parte de multe incidente, în urma cărora mai mulți piloți au fost nevoiți să abandoneze. Valtteri Bottas a ieșit din cursă după 53 de tururi, din cauza unor probleme la motor. În turul 66 al cursei de la Sao Paulo, cei doi piloți de la Ferrari s-au atins, apoi au abandonat. Vettel a încercat să-l depășească pe Leclerc, iar cei doi s-au acroșat în virajul 3.
Un alt incident a avut loc în ultimul tur, când Alexander Albon a fost scos din cursă de Hamilton, la virajul cu numărul 11. Pierre Gasly a profitat de situație și a încheiat pe locul 2. A fost cea mai bună clasare pentru Scuderia Toro Rosso din 2008, de când Vettel reușea să câștige pe circuitul de la Monza.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo