Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fernando Alonso a răbufnit, după primele antrenamente din Canada: "Ne împușcăm în picior! E jenant!"

Nicu Savin

Publicat 17/06/2023 la 15:10 GMT+3

Fernando Alonso a fost foarte dezamăgit de problemele apărute în prima sesiune de antrenamente libere de la Marele Premiu al Canadei, care a fost întreruptă din cauza unor probleme tehnice la camerele comisarilor. Pilotul Aston Martin a fost foarte vehement la adresa organizatorilor, spunând că e inacceptabil să nu existe un plan B în cazul unor astfel de situații.

Fernando Alonso (Aston Martin) durante la rueda de prensa previa al Gran Premio de Canadá 2023.

Credit imagine: Getty Images

Marele Premiu al Canadei a început cu un episod mai puțin întâlnit în Formula 1. Prima sesiune de antrenamente nu a putut fi dusă la final, deoarece camerele pe care le aveau la dispoziție comisarii nu au funcționat. Exista un delay semnificativ între ceea ce vedeau oficialii pe monitoare și ceea ce se întâmpla pe circuit, astfel că s-a decis întreruperea sesiunii după doar 4 minute.
Astfel, cea de-a doua sesiune de antrenamente libere a fost mai lungă, iar piloții nu au fost foarte nemulțumiți de această situație. Fernando Alonso a fost cel mai vehement, ibericul trimițând câteva săgeți la adresa organizatorilor. Pilotul Aston Martin consideră că trebuie să existe întotdeauna variante de rezervă pentru asemenea cazuri, deoarece soluția întreruperii sesiunii îi afectează în primul rând pe fani.
"Îmi pare foarte rău pentru suporteri, în primul rând. Au venit foarte devreme pe circuit și nu am putut să le oferim spectacolul pe care îl așteptau. Din când în când simt că ne împușcăm în picior, ca sport. E jenant. Nu am avut timp suficient în prima sesiune deoarece camerele de pe circuit nu funcționau. După atâta timp în acest sport, nu aveam un plan B", a spus Alonso, citat de as.com.

Mercedes a mers excelent în a 2-a sesiune de antrenamente din Canada

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Canadei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, vineri pe circuitul Gilles-Villeneuve (4,361 km) la Montreal, informează AFP.
Hamilton, de şapte ori campion mondial, l-a devansat cu doar 27/1000 pe compatriotul şi coechipierul său George Russell, în timp ce spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) a fost pe locul 3.
Al doilea spaniol, Fernando Alonso, a realizat al patrulea timp la volanul monopostului său Aston Martin, în faţa monegascului Charles Leclerc (Ferrari), în timp ce dublul campion mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), a încheiat pe locul 6, în faţa surprinzătorului finlandez Valtteri Bottas (Alfa Romeo).
Sâmbătă, piloţii vor lua parte la a treia sesiune de antrenamente libere (ora 19:30), după care vor disputa calificările (ora 23:00). Cursa propriu-zisă va avea loc duminică seara, începând cu ora 21:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo