Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton, compliment uriaș pentru Max Verstappen! Ce a spus înainte de MP al Canadei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/06/2023 la 20:05 GMT+3

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion mondial de Formula 1, a afirmat joi, la Montreal, că rivalul său olandez Max Verstappen (Red Bull) este capabil să-i depășească recordurile pe care le-a stabilit în Marele Circ, informează agenția DPA.

Lewis Hamilton

Credit imagine: AFP

Verstappen (25 ani) luptă în acest sezon pentru câștigarea celui de-al treilea său titlu mondial consecutiv. El a obținut 40 de victorii în cariera sa, iar un succes în Marele Premiu al Canadei, programat duminică, i-ar permite să-l egaleze pe regretatul pilot brazilian Ayrton Senna (41 de victorii).
Olandezul se află încă la mare distanță de Hamilton (103 victorii) și de germanul Michael Schumacher (91 de victorii), singurii piloți cu câte șapte titluri de campioni ai lumii în palmares. Înaintea sa se mai află, de asemenea, germanul Sebastian Vettel (53 de victorii) și francezul Alain Prost (51).
Întrebat dacă Max Verstappen ar fi capabil să-i depășească recordurile până la finalul carierei, Hamilton a răspuns:
"Da, desigur. Are o carieră foarte lungă înainte, așa că ar putea, absolut. Max a făcut o treabă uimitoare și a avut o evoluție incredibilă în carieră. Până la urmă, recordurile există pentru a fi doborâte."
Britanicul, în vârstă de 38 de ani, a subliniat că este decis însă să muncească mai mult, pentru a reuși să obțină la rândul său noi victorii, care să-i permită să-și extindă recordurile în perioada care i-a mai rămas până când va spune adio Formulei 1.
Lewis Hamilton a mai spus că negocierile privind prelungirea contractului său cu Mercedes nu sunt încă finalizate, așa cum au lăsat recent să se înțeleagă oficialii echipei germane.
"Nu am prea multe să vă spun despre contract. Se va încheia când se va încheia. Dacă asta va fi săptămâna viitoare sau într-o lună, cât timp se va încheia, nu mă deranjează cu adevărat", a spus el, citat de Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo