Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lando Norris va pleca din pole-position în sprintul Marelui Premiu al Chinei. Condiții meteo extreme la Shanghai

Andrei Nicolae

Publicat 19/04/2024 la 11:41 GMT+3

Grand Prix-ul Chinei a oferit un rezultat surprinzător încă din ziua de vineri, deoarece Lando Norris va pleca din pole-position în prima cursă de sprint din acest sezon. Britanicul a obținut primul loc în calificările de la Shanghai, sub pretextul unor condiții meteo deloc favorabile pentru pilotat.

Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL38 Mercedes on track during Sprint Qualifying ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit

Credit imagine: Getty Images

Lando Norris a obținut primul pole-position din carieră după o pauză de aproximativ 2 ani și jumătate. Pilotul McLaren a încheiat pe primul loc calificările pentru cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, care urmează să aibă loc sâmbătă.
În SQ1, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alexander Albon, Yuki Tsunoda și Logan Sargeant au fost eliminați. În cel de-al doilea stint de calificări, Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll și George Russell și-au luat "adio" de la Top 10.
Ultima sesiune de calificări a fost afectată de o ploaie torențială, pe care piloții rămași au înfruntat-o eroic. Charles Leclerc și Max Verstappen au derapat de câteva ori din cauza condițiilor meteo, iar cel care s-a descurcat cel mai bine a fost Lando Norris, care a înregistrat un timp de 1:57.940.
Citește și:

Lando Norris, primul pole-position din septembrie 2021 încoace

Ultima și singura dată când Norris a plecat din pole-position a fost la Grand Prix-ul Rusiei, când pilotul McLaren a fost extrem de aproape să și câștige. Acum, britanicul se pregătește pentru o nouă cursă, unde urmează să fie acompaniat în prima linie de Lewis Hamilton.
Fernando Alonso va pleca la treilea, în timp ce greșelile făcute de Max Verstappen l-au trimis pe poziția a patra. Colegul său, Perez, va pleca al șaselea, în timp ce Carlos Sainz și Charles Leclerc au ocupat pozițiile cinci, respectiv șapte, în calificările pentru sprint.
Cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al Chinei urmează să aibă loc sâmbătă, de la ora 06:00 dimineața.
Top 10 în calificările pentru sprintul din Grand Prix-ul Chinei
  • 1. Lando Norris (McLaren)
  • 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 3. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 4. Max Verstappen (Red Bull)
  • 5. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 6. Sergio Perez (Red Bull)
  • 7. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 8. Oscar Piastri (McLaren)
  • 9. Valtteri Bottas (Kick Sauber)
  • 10. Zhou Guanyu (Kick Sauber)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol