Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton va pleca ultimul de pe grila de start, la Monza! Motivul pentru care va fi penalizat

Nicu Savin

Publicat 08/09/2022 la 19:36 GMT+3

Lewis Hamilton are un sezon ratat cu Mercedes, fiind abia pe locul 6 în clasamentul piloților. Înaintea Marelui Premiu al Italiei, care va avea loc la Monza în week-end-ul care urmează, britanicul a mai primit o lovitură, urmând a pleca ultimul de pe grila de start deoarece a schimbat o componentă a motorului monopostului său.

Hamilton attackiert Team am Funk: "Habe die Beherrschung verloren"

Credit imagine: Getty Images

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va fi penalizat duminică pe grila de start a Marelui Premiu al Italiei, din cauza unei schimbări a unei componente a motorului peste cota autorizată, a anunţat joi echipa sa, scrie AFP.
Sancţiunea nu a fost încă oficializată de către delegatul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) pentru Formula 1 care este responsabil cu evaluarea maşinilor, însă Hamilton este aşteptat să plece de pe ultima poziţie a grilei de start.

Lewis Hamilton va pleca ultimul la Monza

Hamilton, de şapte ori campion mondial, şi-a avariat ultimul motor în timpul MP Belgiei de la sfârşitul lunii august, după o coliziune cu spaniolul Fernando Alonso (Alpine). Britanicul a fost nevoit atunci să abandoneze.
El este acum pe locul 6 în clasamentul piloţilor, la 162 de puncte de lider, olandezul Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, când mai sunt şapte MP de disputat, incluzându-l pe cel al Italiei.
Hamilton are cele mai multe victorii pe circuitul de la Monza, cinci, la egalitate cu Michael Schumacher.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo