Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mercedes promite să se ridice la nivelul celor de la Red Bull! Optimism înainte de cursa de la Imola

Dani Morar

Actualizat 16/05/2023 la 21:52 GMT+3

Formula 1 revine după numai două săptămâni de pauză, cu cursa de la Imola. Mercedes a promis că va aduce îmbunătățiri semnificative și s-a ținut de cuvânt, iar optimismul este la cote ridicate, inginerii echipei fiind convinși că Hamilton și Russell se vor ridica la nivelul celor de la Red Bull.

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) drives ahead of Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) at the Yas Marina Circuit during the second free practice session of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix on December 10, 2021

Credit imagine: Getty Images

Mercedes are speranțe extrem de mari pentru cursa din weekend, de la Imola. Echipa britanică promite să se ridice la nivelul celor de la Red Bull, după ce Max Verstappen și Sergio Perez au câștigat toate cele 5 curse de până acum. Andrew Shovlin, șeful departamentului de ingineri de la Mercedes a comentat situația și este foarte optimist, dând pronosticuri curajoase pentru viitorul apropiat.
"Ei bine, dacă ne gândim la testele și cursa din Bahrain, putem spune că acolo am realizat că nu avem ce ne trebuie pentru a ne bate la Campionatul Mondial. Am continuat să lucrăm la îmbunătățiri masive și nu ne vom opri până nu simțim putem concura cu cei de la Red Bull.
La acea vreme am luat unele decizii legate de îmbunătățirea mașinii. Am muncit la caracteristicile monopostului, la aerodinamică și am încercat să o facem cât mai ușor de condus de piloții noștri.
Pe circuitul de la Imola se va vedea primul pas al muncii noastre. Durează să faci asemenea modifcări, nu pot apărea peste noapte. Felul în care ne vom prezenta la Imola este doar primul pas în direcția dorită.
Sperăm să aducem și alte îmbunătățiri pe parcursul anului. Sperăm să reușim cât mai rapid și să devenim cât mai buni în calificări, iar în cursă să arătăm o altă viteză.
Dar, după cum am mai spus, cheia nu este să venim cu îmbunătățiri de moment. Noi privim diferit, pe termen lung, pentru a putea fi capabili să câștigăm curse și titluri mondiale", a declarat Andrew Shovlin, directorul departamentului de inginerie, pentru Formula 1.com.
Citește și:

Red Bull, înțepături la adresa celor de la Mercedes și Ferrari

Christian Horner i-a înțepat pe rivalii de la Ferrari și Mercedes, cei care au promis că vor veni cu îmbunătățiri semnificative pentru cursa din Italia, de peste două săptămâni. Șeful austriecilor și-a pus o întrebare ironică într-un interviu, lansând săgeți către adversarii care nu au avut nicio șansă până acum în fața celor de la Red Bull.
"5 curse, 5 victorii. Plus cursa de sprint (n.r. de la Baku). Patru duble. Niciodată nu am avut un start ca acesta. Începem să ne întrebăm unde sunt ceilalți. Am făcut pași normali de-a lungul iernii. Dar chiar mă întreb: unde au dispărut Ferrari și Mercedes?
Sunt sigur că muncesc din greu și vor aduce îmbunătățiri mari pentru cursele din Europa. Penalizarea de anul trecut legată de îmbunătățirile mașinii a fost importantă pentru noi și ne-a ajutat să respirăm un aer proaspăt. Am avut timp să reflectăm la noi și la rivalii noștri.
Sigur că și noi vom încerca să îmbunățim monopostul în fiecare zonă. Întotdeauna e loc de mai bine. Cred că avem multe de învățat în fiecare Grand Prix și în fiecare situație care se ivește.
Echipa operează la un nivel atât de înalt. Nu este doar ceea ce se vede pe circuit, ci și ceea ce se întâmplă în spatele cortinei. Cei din fabrică fac o treabă extraordinară. Felul în care întreaga echipă lucrează este absolut fenomenal", a declarat Christian Horner.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo