Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen își poate adjudeca în weekend al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/10/2022 la 11:52 GMT+3

Max Verstappen ar putea câștiga în weekend, în Marele Premiu al Japoniei, al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1. Olandezul de la Red Bull Racing a dominat sezonul actual, obținând 11 victorii din 17 posibile.

Max Verstappen celebrates on the podium, F1 2022

Credit imagine: Getty Images

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing) se pregătește să-și treacă în palmares al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1, eveniment care s-ar putea produce chiar în acest weekend, pe circuitul de la Suzuka, cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei.
După un sezon pe care l-a dominat în totalitate, cu unsprezece victorii în 17 curse desfășurate până în prezent, "Mad Max" are toate cărțile în mână pentru a-și păstra coroana cucerită anul trecut, la capătul unei lupte aprige cu britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).
Verstappen este lider al clasamentului general, cu un avans de 104 puncte față de ocupantul locului secund, monegascul Charles Leclerc (Ferrari), și de 106 puncte față de mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull.
Olandezul a ratat o primă "minge de meci" duminica trecută, în Singapore, unde s-a clasat doar pe poziția a șaptea și unde depindea oricum de rezultatele celorlalți concurenți, dar în Japonia are șansa să devină campion indiferent de performanțele urmăritorilor săi.
O victorie la Suzuka, cu punct bonus pentru cel mai bun tur, i-ar aduce 25 de puncte lui Verstappen, care ar deveni astfel campion mondial, cu patru etape înainte de finalul sezonului, chiar și în cazul în are Leclerc s-ar clasa pe locul secund (18 puncte).
La 25 de ani, Max Verstappen se pregătește să intre - dacă nu în Japonia, atunci în Statele Unite, peste două săptămâni - în cercul celor 17 piloți care au câștigat de cel puțin două ori Campionatul Mondial de Formula 1, de la începuturile acestuia, în 1950. Pentru a-i cita doar pe contemporanii săi, olandezul se va alătura spaniolului Fernando Alonso (Alpine), campion în 2005 și 2006, și se va putea apropia de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), cvadruplu campion al lumii între 2010 și 2013, și de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), deținător al recordului de victorii, alături de germanul Michael Schumacher, grație celor șapte titluri cucerite începând din 2008.
În campionatul constructorilor din Formula 1, Red Bull Racing (576 puncte) nu va putea deveni campioană duminică, în fața rivalei Ferrari (439 puncte), ci va trebui să mai aștepte până când va fi cunoscută succesoarea lui Mercedes, a cărei hegemonie de opt ani va lua sfârșit în acest sezon.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo