Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton își face tot mai multe griji după calificările de la Suzuka! "E o nebunie"

Dani Morar

Actualizat 23/09/2023 la 16:36 GMT+3

Hamilton și George Russell au avut rezultate foarte slabe în calificările din Marele Premiu al Japoniei. Cei doi piloți de la Mercedes vor pleca de pe pozițiile 7 și 8 ale grilei de start, la mare distanță de Red Bull. Lewis își face tot mai multe griji pentru diferența enormă dintre el și rivali și trage un semnal de alarmă.

Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a obținut un nou pole position, al nouălea al sezonului de Formula 1. Olandezul va pleca de pe prima poziția în cursa de la Suzuka și a defilat în calificări după ce acum o săptămână a avut probleme pe circuitul stradal din Singapore.
Hamilton și George Russel vor pleca din linia a 4-a, de pe pozițiile 7 și 8. Piloții de la Mercedes au avut timpi cu o secundă mai slabi decât campionul mondial de la Red Bull, iar Lewis își face griji deja pentru următorul sezon, fiind conștient că echipa sa încă se află la o diferență considerabilă față de rivali.
"Ieri (n.r. în antrenamente) a fost îngrozitor, dar s-au schimbat câteva lucruri în bine. Monopostul s-a simțit bine azi, așa că sunt ceva mai fericit. Din păcate, încă nu suntem destul de rapizi și trebuie să muncim la asta.
Pe forța aerodinamică spate suntem încă departe și de asta avem rezultate slabe pe primul sector. Per tur s-a simțit bine, dar suntem la o secundă în spate, ceea ce e o nebunie.
Trebuie să reducem această diferență în următorul an deoarece acum nu suntem nici măcar a doua echipă din întrecere, așa că e îngrijorător pentru noi. Nu (n.r. dacă speră la mai mult în cursa de duminică). Cred că vom avea probleme, ca mulți alții. Va fi o zi grea", a declarat Hamilton pentru Formula 1.com.
Citește și:

Max Verstappen, al 9-lea pole position al sezonului, la Suzuka

Este pentru a noua oară de la debutul sezonului 2023 când Verstappen va lua startul de pe prima poziţie a grilei.
Pilotul batav a obţinut 12 victorii în 15 Mari Premii desfăşurate de la debutul actualei ediţii a Marelui Circ şi este tot mai aproape de câştigarea celui de-al treilea său titlu mondial consecutiv.
Max Verstappen, care a reuşit cel mai bun timp al calificărilor de sâmbătă (1 min 28 sec 877/1000), îl va avea în alături în prima linie a grilei de start de australianul Oscar Piastri, pilotul echipei McLaren, cronometrat în 1 min 29 sec 458/1000.
Linia a doua va fi ocupată de britanicul Lando Norris (McLaren) şi de monegascul Charles Leclerc (Ferrari), în timp ce pe linia a treia se vor afla monoposturile mexicanului Sergio Perez (Red Bull) şi spaniolului Carlos Sainz Jr (Ferrari).
Septuplul campion mondial britanic Lewis Hamilton va porni în cursa de duminică din linia a patra a grilei, alături de compatriotul şi coechipierul său de la Mercedes, George Russell.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol