Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, perfect în calificări în 2024. Pilotul Red Bull va pleca din pole-position în MP al Japoniei

Andrei Nicolae

Publicat 06/04/2024 la 12:24 GMT+3

Max Verstappen va pleca de pe prima poziție în Marele Premiu al Japoniei, în urma calificărilor care au avut loc sâmbătă dimineața. Olandezul va fi acompaniat în prima linie de Sergio Perez, colegul său de la Red Bull, în timp ce Lando Norris va ocupa poziția a treia la start.

Max Verstappen con Jean Alesi dopo le qualifiche del Gran Premio del Giappone di Formula 1 - Mondiale 2024

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen și-a păstrat bilanțul perfect din calificări din 2024 și a obținut un nou pole-position, de data aceasta în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul a încheiat sesiunea cu un timp de 1:28.197, fiind urmat de Sergio Perez și de Lando Norris.
În primul stint din calificări, Lance Stroll, Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Logan Sargeant și Zhou Guanyu au fost cei cinci eliminați. În Q2, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Alexander Albon și Esteban Ocon și-au luat adio de la primele 10 locuri.
Verstappen nu a avut rival în niciuna dintre cele trei sesiuni de calificări, încheind în Q3 cu un timp de 1:28.197. Astfel, olandezul va pleca de pe prima poziție pe circuitul de la Suzuka.
Citește și:

Verstappen, patru pole-uri în patru Grand Prix-uri în 2024

Olandezul are un bilanț perfect în noul sezon în sesiunile de calificări. În toate cele patru Mari Premii în care a concurat până acum, Verstappen a obținut tot atâtea pole-position-uri.
Din 2015 nu s-a mai întâmplat ca un pilot să înceapă sezonul cu patru pole-uri, de la Lewis Hamilton încoace. În plus, Max a devenit doar al treilea pilot din mileniul al treilea care are un start atât de bun de an, doar Sebastian Vettel (2011) și Hamilton (2015) reușind această performanță.
Verstappen se va lupta pentru a treia victorie din acest sezon în cursa din cadrul Grand Prix-ului Japoniei, ce va avea loc duminică, de la ora 08:00.
Top 10 în calificările Marelui Premiu al Japoniei
  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. Sergio Perez (Red Bull)
  • 3. Lando Norris (McLaren)
  • 4. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 5. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 6. Oscar Piastri (McLaren)
  • 7. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 8. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 9. George Russell (McLaren)
  • 10. Yuki Tsunoda (RB)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol