Articol scris de Andrei Nicolae
Ibericul a plecat din pole-position ieri, însă a pierdut conducerea foarte rapid în fața lui Max Verstappen. Accidentul din primul viraj care a provocat daune imense a impus restartul Grand Prix-ului, iar de această dată Sainz și-a menținut poziția de lider.
Pilotul de 27 de ani s-a duelat de-a lungul cursei atât cu Max Verstappen, în primele tururi, dar și cu Charles Leclerc, la jumătatea cursei. Spaniolul a câștigat bătăliile respective și a confirmat primul său pole din carieră cu o victorie.
Marele Premiu al Marii Britanii
MP al Marii Britanii | Sainz, prima victorie a carierei! Ferrari a greșit strategia cu Leclerc
03/07/2022 LA 12:17

Carlos Sainz, convins că victoria de la Silverstone este doar începutul

Sainz a vorbit la finalul cursei despre sentimentele sale legate de primul succes, dar și despre celelalte posibilități de a câștiga pe care le-a avut în acest sezon: "Cred că o primă victorie este întotdeauna o ușurare, nu o să mint. Uite-o aici, ai o victorie în Formula 1 și sunt sigur că voi lupta pentru mai multe. O să mă tot îmbunătățesc cu această mașină și o să încerc să se întâmple din nou. Sincer, niciodată nu am încetat să sper că această victorie va veni. Deși acest an a fost greu pentru mine și nu a fost cel mai ușor, știu că în Monaco aș fi putut câștiga, la fel și în Canada am fost foarte aproape și doar era vorba de timp până se întâmplă ceva într-o cursă ca să poți câștiga...deci continuați să credeți."
Carlos a fost întrebat când va veni și a doua victorie, iar răspunsul său arată foamea sa pentru victorie: "Să sperăm că săptămâna viitoare[în Austria]. Este foarte special, dar este special să o faci la Silverstone, să o faci în fața mulțimii pe care am avut-o astăzi. Am auzit că am primit ovații din partea lor.
Când îl ai pe Lewis, un tip englez, în forma în care a fost astăzi, având una dintre zilele sale speciale și conducând foarte bine și totuși să am mulțimea fericită pentru mine și atât de mulți prieteni piloți, venind la mine și felicitându-mă. Și defapt întregul padoc, simt că întregul padoc se simte mândru și fericit pentru mine și este un sentiment special pe care nu pot să îl explic, iar eu le mulțumesc vouă, tuturor, pentru asta."
Carlos Sainz va vâna a doua victorie din carieră în Grand Prix-ul Austriei, pe circuitul de la Spielberg, în weekend-ul 8-10 iulie.
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, primul pole-position al carierei! Ibericul, cel mai bun în calificări, la Silverstone
02/07/2022 LA 15:44
Marele Premiu al Marii Britanii
Max Verstappen a tras un semnal de alarmă înainte de Silverstone! Ce îl îngrijorează pe olandez
02/07/2022 LA 09:39