Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen va pleca din pole-position la Silverstone. McLaren, rezultat fabulos în calificările de "acasă"

Andrei Nicolae

Publicat 08/07/2023 la 18:45 GMT+3

Max Verstappen va începe de pe prima poziție Marele Premiu al Marii Britanii, ce va avea loc mâine, duminică, în urma rezultatului din calificările de la Silverstone. Pilotul de la Red Bull va fi acompaniat în prima linie de Lando Norris, iar din poziția a treia va pleca Oscar Piastri, fiind marcat astfel un rezultat de excepție pentru echipa britanică.

Max Verstappen (Red Bull)

Credit imagine: Getty Images

Calificările din Grand Prix-ul Marii Britanii nu au început deloc conform planurilor celor de la Red Bull. Sergio Perez, colegul lui Max, a încheiat pe locul al 16-lea în primul stint și a fost eliminat încă din runda inaugurală. Astfel, mexicanul va trebui din nou să plece din coada grilei de start în speranța unui rezultat bun, la fel ca la Spielberg.
Alături de Perez, Tsunoda, Guanyu, De Vries și Magnussen au ieșit și ei din prima serie de calificări. Al doilea stint nu a mai produs surprize atât de mari, deoarece au fost eliminați Hulkenberg, Stroll, Ocon, Sargeant și Bottas.
Citește și:

Verstappen, la al doilea pole-position la Silverstone

Cea de-a treia serie de calificări a fost extrem de interesantă în vederea luptei pentru postului de pole-position. Max Verstappen avea cel mai bun timp cu câteva secunde înainte de expirarea timpului, însă Lando Norris i-a furat locul olandezului.
Bucuria pilotului de la McLaren nu a durat foarte mult, pentru că batavul a venit imediat din urmă și și-a recăpătat prima poziție din calificări. Cu toate acestea, constructorii britanici au toate motivele să fie bucuroși, deoarece au ambii piloți în primele trei locuri din sesiunea de calificări. Oscar Piastri, tânărul de la McLaren a completat podiumul în urma lui Verstappen și a colegului său, Norris.
Piloții echipei britanice sunt urmați de cei de la Ferrari, Leclerc și Sainz, după care pe pozițiile șase și șapte s-au clasat Russell și Hamilton. Albon, Alonso și Gasly au completat topul din sesiunea de calificări finală.
Cursa de la Silverstone va avea loc mâine, de la ora 17:00.
Top 10 în Calificările Marelui Premiu al Marii Britanii
  • 1. Max Verstappen (Red Bull) - 1:26.720
  • 2. Lando Norris (McLaren)
  • 3. Oscar Piastri (McLaren)
  • 4. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 5. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 6. George Russell (Mercedes)
  • 7. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 8. Alexander Albon (Williams)
  • 9. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 10. Pierre Gasly (Alpine)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol