Olandezul a obținut al patrulea pole-position din acest sezon după o sesiune de calificări foarte bună chiar la el "acasă". Verstappen a controlat prima sesiune de calificări, cu un timp de 1:11.317, urmat de Lewis Hamilton și de Yuki Tsunoda, care s-a descurcat perfect pe sectorul secund al circuitului de la Zandvoort.
Sebastian Vettel a fost eliminat din prima serie, după ce a ieșit în decor, deși avusese un start bun pe turul său cronometrat. În a doua sesiune, Carlos Sainz a fost cel care a ocupat prima poziție, urmat de George Russell și de Max Verstappen.
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01
Olandezul nu și-a iertat adversarii în ultima serie de calificări și a învins piloții Ferrari la limită, deși părea că Charles Leclerc va obține pole-position-ul în Grand Prix-ul Olandei. Verstappen a încheiat calificările pe primul loc, la o distanță de 0.021 de monegasc.
Citește și:

Reacția lui Verstappen, după ce a obținut pole-position în MP al Olandei

Olandezul a vorbit la finalul calificărilor pe scurt despre prestația sa și a pus accentul pe îmbunătățirile aduse monopostului la scurt timp după antrenamentele mai puțin reușite ale celor de la Red Bull.
"Incredibil. În special după ziua de ieri am avut o zi dificilă, dar cred că ne-am descurcat bine peste noapte toată echipa ca să întoarcem lucrurile. Iar astăzi am avut o cursă rapidă din nou, dar a fost aproape. Iar un tur aici, un tur de calificare este nebunesc", a declarat batavul, citat de site-ul oficial Formula 1.
Top 10 în calificările MP al Olandei
1. Max Verstappen – 1:10.342
2. Charles Leclerc
3. Carlos Sainz
4. Lewis Hamilton
5. Sergio Perez
6. George Russell
7. Lando Norris
8. Mick Schumacher
9. Yuki Tsunoda
10. Lance Stroll
Cursa din cadrul Grand Prix-ului Olandei va avea loc mâine, de la ora 16:00.
Marele Premiu al Italiei
După Hamilton, Verstappen va fi penalizat și el la Monza! De pe ce loc ar putea pleca olandezul
09/09/2022 LA 13:59
Formula 1
Toto Wolff recunoaște dominanța lui Max Verstappen în F1: "Este în propria lui ligă"
31/08/2022 LA 09:46