Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, cel mai rapid în primele antrenamente libere dinaintea Marelui Premiu al Olandei

Bianca Dumitru

Actualizat 25/08/2023 la 17:47 GMT+3

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, a fost cel mai rapid, vineri, în prima sesiune de antrenamente libere, premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 al Olandei.

Max Verstappen (Red Bull) - Dutch GP 2023

Credit imagine: Getty Images

Verstappen a fost cronometrat cu timpul de 1 min 11 sec 852/1000 pe circuitul Zandvoort, devansându-i pe spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin), cu 278/1000, și pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), cu 373/1000.
Colegul său mexican Sergio Perez (Red Bull) a avut al patrulea timp, în timp ce monoposturile Williams au avut o evoluție solidă și surprinzătoare, încheind pe cinci și șase, prin thailandezul Alex Albon, respectiv americanul Logan Sargeant.
Ferrari a avut timpi modești, monegascul Charles Leclerc fiind al 16-lea, iar ruso-israelianul Robert Shwartzman, înlocuitorul lui Carlos Sainz jr, pentru sesiunea obligatorie a debutanților, a fost al 19-lea.
Ședința de pregătire a fost suspendată timp de 18 minute după ce germanul Nico Hulkenberg (Haas) a derapat și s-a rotit pe pistă, lovind parapetul de protecție.
Verstappen vizează a noua sa victorie și egalarea recordului deținut de fostul campion mondial Sebastian Vettel. Olandezul conduce în clasamentul piloților cu un avans de 125 de puncte față de Perez. El are 10 victorii în cele 12 curse din acest an, celelalte două fiind câștigate de Perez.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo