Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nici ploaia nu l-a oprit! Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Olandei!

Romeo Ene

Actualizat 27/08/2023 la 18:54 GMT+3

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Olandei. Este a noua victorie la rând în "Marele Circ". Mai mult decât atât, campionul a egalat un record care îi aparținea lui Sebastian Vettel, de acum 10 ani. Marele Premiu de Formula 1 al Olandei a fost întrerupt, duminică, cu şapte tururi înainte de final, când olandezul Max Verstappen (Red Bull) era pe primul loc, informează AFP.

GP Olanda, Max Verstappen (Red Bull)

Credit imagine: Getty Images

Verstappen a obținut a noua victorie din acest sezon, din 11 curse. Ordinea primilor 5: Verstappen, Alonso, Gasly, Perez, Sainz.
Surpriza este reprezentată de Alonso, care a prins podiumul pentru prima dată după Marele Premiu al Canadei.
O ploaie bruscă şi violentă a provocat numeroase ieşiri de pe pistă, obligându-i pe organizatori la oprirea cursei pentru a degaja maşinile avariate de pe circuitul Zandvoort.
CITEȘTE ȘI:
Max Verstappen, care viza, în faţa propriului public, a noua victorie consecutivă în acest sezon, îi devansa, în momentul întreruperii, pe spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin) şi francezul Pierre Gasly (Alpine). Cursa s-a reluat ulterior pentru a acoperi cele şapte tururi rămase.
Olandezul, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, pe locul 2 fiind coechipierul său mexican Sergio Perez, care a ocupat locul 4 duminică. Sergio Perez fusese iniţial pe locul 3 în MP al Olandei, însă a coborât o poziţie din cauza unei penalizări de 5 secunde. Lewis Hamilton a terminat pe locul 6, deși a început de pe locul 13.
Verstappen a egalat recordul de nouă succese consecutive în acest sezon, stabilit în 2013 de Sebastian Vettel, ce concura atunci tot pentru Red Bull.
Marele Premiu de Formula 1 al Olandei fusese întrerupt cu şapte tururi înainte de final, după ce o ploaie bruscă şi violentă a provocat numeroase ieşiri de pe pistă, obligându-i pe organizatori la oprirea cursei pentru a degaja maşinile avariate de pe circuitul Zandvoort.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo