Lewis Hamilton are un start de sezon dezastruos în Formula 1, Mercedes fiind mult inferioară celor de la Red Bull sau Ferrari. Septuplul campion mondial a pierdut și lupta internă din echipă, acumulând mai puține puncte (46) decât colegul său, George Russell (74).
Problemele lui Hamilton din punct de vedere sportiv s-ar putea agrava și mai tare, acesta fiind în pericol să rateze Grand Prix-ul de la Monte Carlo din acest week-end. Motivul este legat de refuzul său de a-și da jos bijuteriile în timpul curselor, regulă pe care FIA vrea să o implementeze fără excepții.
Citește și:
Marele Premiu al Marii Britanii
Max Verstappen a tras un semnal de alarmă înainte de Silverstone! Ce îl îngrijorează pe olandez
ACUM 7 ORE

Lewis Hamilton ar putea fi oprit să concureze la Monte Carlo

Hamilton este recunoscut că poartă numeroase bijuterii, inclusiv cercei și un piercing în nas și până acum nu s-a conformat noilor reglementări, impuse pentru a oferi o siguranță mai mare piloților. Conform Daily Mail, Hamilton este decis să nu renunțe la obiceiul de a concura cu bijuterii, dar șefii din Marele Circ nu mai vor să facă nicio concesie.
Sursa citată notează că pilotul Mercedes va fi oprit să concureze la Monte Carlo dacă nu se va supune noilor norme. Un oficial al FIA a explicat exact cum stau lucrurile și e clar că forul conducător din Formula 1 este gata să ia o măsură radicală.
"Dacă vreo echipă nu se supune regulilor, teoretic mașina în cauză nu are voie să părăsească zona boxelor. Problema nu ar merge la directorul cursei (Eduardo Freitas), ci la comisari", a declarat purtătorul de cuvânt al FIA.
După 6 etape scurse din acest sezon, Lweis Hamilton ocupă locul 6 în clasamentul piloților, cu 46 de puncte, astfel că visul său de a deveni primul om din istorie care câștigă 8 titluri mondiale e ca și compromis. Lider este Max Verstappen, cu 110 puncte, urmat de Charles Leclerc, cu 6 puncte mai puțin. De altfel, cei doi piloți au câștigat toate cele 6 curse de până acum: olandezul are 4 victorii, iar monegascul două. În clasamentul constructorilor, Red Bull este în frunte, cu 195 de puncte, urmată de Ferrari (169 de puncte) și Mercedes (120 de puncte).
Marele Premiu de la Monte Carlo începe astăzi, cu primele două sesiuni de antrenamente. Calificările vor avea loc sâmbătă, iar marea cursă duminică, de la ora 16:00.
Marele Premiu al Marii Britanii
Hamilton dă semne de viață la Silverstone! A fost al 2-lea în prima zi de antrenamente, după Sainz
IERI LA 16:30
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41