Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton ar putea primi interzis să concureze la Monte Carlo! Ultimatumul primit de britanic

Nicu Savin

Actualizat 27/05/2022 la 14:06 GMT+3

Lewis Hamilton ar putea fi oprit de la a concura în Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo, programat în acest week-end. Motivul este legat de refuzul pilotului britanic de a concura fără bijuterii. Oficialii Marelui Circ nu mai vor să facă nicio concesie în acest sens și sunt gata să ia o măsură radicală împotriva septuplului campion mondial.

Lewis Hamilton (Mercedes) - GP of Spain 2022

Credit imagine: Getty Images

Lewis Hamilton are un start de sezon dezastruos în Formula 1, Mercedes fiind mult inferioară celor de la Red Bull sau Ferrari. Septuplul campion mondial a pierdut și lupta internă din echipă, acumulând mai puține puncte (46) decât colegul său, George Russell (74).
Problemele lui Hamilton din punct de vedere sportiv s-ar putea agrava și mai tare, acesta fiind în pericol să rateze Grand Prix-ul de la Monte Carlo din acest week-end. Motivul este legat de refuzul său de a-și da jos bijuteriile în timpul curselor, regulă pe care FIA vrea să o implementeze fără excepții.
Citește și:

Lewis Hamilton ar putea fi oprit să concureze la Monte Carlo

Hamilton este recunoscut că poartă numeroase bijuterii, inclusiv cercei și un piercing în nas și până acum nu s-a conformat noilor reglementări, impuse pentru a oferi o siguranță mai mare piloților. Conform Daily Mail, Hamilton este decis să nu renunțe la obiceiul de a concura cu bijuterii, dar șefii din Marele Circ nu mai vor să facă nicio concesie.
Sursa citată notează că pilotul Mercedes va fi oprit să concureze la Monte Carlo dacă nu se va supune noilor norme. Un oficial al FIA a explicat exact cum stau lucrurile și e clar că forul conducător din Formula 1 este gata să ia o măsură radicală.
"Dacă vreo echipă nu se supune regulilor, teoretic mașina în cauză nu are voie să părăsească zona boxelor. Problema nu ar merge la directorul cursei (Eduardo Freitas), ci la comisari", a declarat purtătorul de cuvânt al FIA.
După 6 etape scurse din acest sezon, Lweis Hamilton ocupă locul 6 în clasamentul piloților, cu 46 de puncte, astfel că visul său de a deveni primul om din istorie care câștigă 8 titluri mondiale e ca și compromis. Lider este Max Verstappen, cu 110 puncte, urmat de Charles Leclerc, cu 6 puncte mai puțin. De altfel, cei doi piloți au câștigat toate cele 6 curse de până acum: olandezul are 4 victorii, iar monegascul două. În clasamentul constructorilor, Red Bull este în frunte, cu 195 de puncte, urmată de Ferrari (169 de puncte) și Mercedes (120 de puncte).
Marele Premiu de la Monte Carlo începe astăzi, cu primele două sesiuni de antrenamente. Calificările vor avea loc sâmbătă, iar marea cursă duminică, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo