Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leclerc, pole-position în MP al statului Singapore. Verstappen va pleca de pe locul opt

Andrei Nicolae

Publicat 01/10/2022 la 17:10 GMT+3

Charles Leclerc va pleca din pole-position în Grand Prix-ul Statului Singapore, după ce a obținut un timp de 1:49.412. Sergio Perez și Lewis Hamilton în vor urma pe monegasc, în timp ce Verstappen va pleca abia de pe poziția a opta.

Charles Leclerc

Credit imagine: Imago

Verstappen a avut cel mai bun timp în prima sesiune de calificări, cu un timp de 1:53.057, fiind urmat de Lewis Hamilton și de Charles Leclerc. Circuitul de la Marina Bay a fost foarte alunecos, iar Magnussen și Leclerc au ieșit de pe pistă în virajul al optulea. Latifi, Albon, Ocon, Ricciardo și Bottas au fost eliminați după primul stint.
A doua sesiune de calificări i-a aparținut lui Leclerc, care a obținut un timp de 1:52.343. Monegascul a fost urmat de Hamilton și de Verstappen, care încheiaseră și în primul stint în primii trei. Surpriza a venit însă din partea lui George Russell, care a fost eliminat după ce a încheiat pe poziția a 11-a. Alături de britanicul de la Mercedes au părăsit pista din Singapore Stroll, Schumacher, Vettel și Guanyu.
Charles Leclerc a fost cel care și-a asigurat prima poziție pentru startul cursei de la Marina Bay, după ce monegascul a dominat și sesiunea de antrenamente de astăzi. Pilotul Ferrari a obținut al nouălea pole-position din acest an și va avea ocazia de a câștiga din nou o cursă, după cinci Grand Prix-uri câștigate de Verstappen.
Olandezul a încercat să îi depășească timpul lui Charles, însă a fost chemat de echipa sa de la boxe în momentul în care își înregistra ultimul tur cronometrat.
Top 10 în Calificările MP al statului Singapore
  • 1. Charles Leclerc - 1:49.412
  • 2. Sergio Perez
  • 3. Lewis Hamilton
  • 4. Carlos Sainz
  • 5. Fernando Alonso
  • 6. Lando Norris
  • 7. Pierre Gasly
  • 8. Max Verstappen
  • 9. Kevin Magnussen
  • 10. Yuki Tsunoda
Citește și:

Cum își poate asigura Verstappen matematic titlul la Singapore?

Max Verstappen este lider detașat în clasamentul piloților, cu 335 de puncte, la 116 distanță de rivalul său Charles Leclerc. Olandezul își poate asigura al doilea titlul mondial cu cinci curse înainte de finalul sezonului, însă acest scenariu este foarte puțin probabil.
Pilotul Red Bull trebuie să obțină cu 22 de puncte mai mult decât Leclerc la Marina Bay, iar acest lucru poate să se întâmple în două moduri. Dacă Verstappen câștigă cursa, iar Leclerc termină mai jos de locul nouă, atunci batavul va fi campion mondial. Pilotul Red Bull își poate asigura titlul dacă monegascul termină și mai jos de locul opt, dacă Max obține și punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur din cursă.
Cursa din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore va avea loc mâine, de la ora 15:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol