Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Horner se bucură că Sainz a fost cel care a oprit supremația Red Bull în F1. Ce i-a transmis după cursă

Andrei Nicolae

Actualizat 19/09/2023 la 20:17 GMT+3

Carlos Sainz a câștigat duminică Marele Premiu al statului Singapore și a stopat supremația celor de la Red Bull, care fuseseră victorioși în toate cele 14 Grand Prix-uri disputate până acum în 2023. După finalul cursei, șeful austriecilor, Christian Horner, a avut un dialog cu pilotul iberic și i-a spus că se bucură că el a fost cel care a obținut victoria pe circuitul stradal.

Carlos Sainz (l./Ferrari), Sergio Pérez, Christian Horner and Max Verstappen (Red Bull) - Monaco GP

Credit imagine: Getty Images

Carlos Sainz s-a impus duminică în Grand Prix-ul statului Singapore, după ce a plecat din pole-position și a făcut o cursă excelentă, în care i-a ținut în spatele său pe Lando Norris și pe George Russell în finalul cursei. În urma victoriei ibericului, seria de victorii consecutive a celor de la Red Bull a luat sfârșit, după ce echipa din Austria reușise să câștige în primele 14 Mari Premii din sezonul 2023.
Astfel, după cele 12 victorii ale lui Max Verstappen și două ale lui Sergio Perez, "Marele Circ" are un câștigător de cursă care nu pilotează pentru constructorii din Milton Keynes. Una dintre persoanele care l-a felicitat pe Carlos Sainz pentru victoria de pe circuitul stradal din Singapore a fost chiar șeful austriecilor, Christian Horner.
Britanicul a avut un dialog cu pilotul de la Ferrari după încheierea cursei și i-a transmis că se bucură că el a fost cel care a oprit supremația Red Bull. Cel mai probabil, Horner nu și-ar fi dorit ca vreun pilot de la Mercedes să pună mâna pe trofeul din Singapore, luând în considerare "săgețile" aruncate între cele două echipe de-a lungul ultimilor ani.
"Felicitări, a fost o performanță impresionantă. Dacă cineva trebuie să ne învingă, mă bucur că ai fost tu", i-a transmis Horner lui Sainz, potrivit As.com.
Citește și:

CARLOS SAINZ, ÎN EXTAZ, DUPĂ VICTORIA DIN SINGAPORE! ANUNŢUL FĂCUT

"Am un sentiment incredibil, a fost un weekend incredibil. Vreau să le mulţumesc tuturor de la Ferrari, pentru că au făcut acest efort uriaş pentru a întoarce lucrurile şi de a câştiga această cursă, după un start dificil de sezon. Dar acum ne-a ieşit acest weekend şi ne-a ieşit cursa.
Am făcut tot ce trebuia să facem. Am făcut-o perfect şi am adus acasă un loc unu de care sunt sigur că toată Italia şi Ferrari vor fi mândre. Maşina de siguranţă ne-a forţat să intrăm la boxe mai devreme decât ne-am fi dorit, ştiam că urma o perioadă lungă cu pneurile hard. A fost destul de strâns la final", a declarat Carlos Sainz, la prima victorie a lui Ferrari după cea a lui Charles Leclerc din iulie 2022 în Austria.
Carlos Sainz, plecat din pole position, a controlat magistral cursa de la un capăt la altul şi a luat cele mai bune decizii, cum a fost momentul în care a încetinit ritmul, pentru a-i permite lui Lando Norris (McLaren) să intre în zona DRS şi să se apere cu succes de atacurile celor două monoposturi Mercedes cu pneuri noi: ''I-am dat un pic de DRS lui Lando pentru a-l ajuta şi asta a funcţionat''.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol