Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Grand Prix-ul Ungariei. Premieră după 19 luni pentru pilotul Mercedes

Andrei Nicolae

Publicat 22/07/2023 la 18:22 GMT+3

Lewis Hamilton a reușit să se impună în Calificările pentru Marele Premiu al Ungariei și a obținut primul pole-position din decembrie 2021 încoace. Pilotul Mercedes l-a devansat pe Max Verstappen în ultimul tur cronometrat la o diferență de doar trei miimi de secundă.

Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Hamilton va pleca de pe prima poziție la Hungaroring, o premieră pentru Mercedes în acest an și în același timp și pentru Hamilton după o pauză de 19 luni. Britanicul nu a mai terminat pe primul loc în calificările unui Grand Prix din decembrie 2021, când reușea acest lucru la Marele Premiu al Arabiei Saudite, pe circuitul din Jeddah.
Primul stint de calificări de pe Hungaroring a venit și cu o primă surpriză. George Russell a fost eliminat încă din prima sesiune, după ce a încehiat pe locul al 18-lea. Alături de britanic au fost eliminați și piloții Williams, Logan Sargeant și Alexander Albon, Yuko Tsuonda (AlphaTauri) și Kevin Magnussen (Haas).
În a doua sesiune de calificări , un alt pilot de top a fost eliminat prematur, Carlos Sainz fiind cel care a încheiat pe poziția a 11-a, la două miimi de Fernando Alonso, care a fost primul deasupra liniei. Din al doilea stins au ieșit și piloții Alpine, respectiv Esteban Ocon și Pierre Gasly, la pachet cu Lance Stroll și Daniel Ricciardo, aflat la primul Grand Prix după revenirea într-un monopost F1. Lando Norris a fost cel care a încheiat pe primul loc în Q2, cu un timp de 1:17.328.
Citește și:

Hamilton, la al 104-lea pole din carieră

Ultima sesiune de calificări a fost cu adevărat intensă privind lupta pentru pole-position. Verstappen părea că își va asigura al 8-lea pole din acest sezon, însă pe ultimul tur cronometrat Hamilton i-a "furat" locul olandezului și l-a devansat cu trei miimi, o diferență incredibil de mică. Cei doi au fost urmați pe poziția a treia de piloții McLaren Lando Norris și Oscar Piastri, care au repetat prestația bună de la Silverstone.
Hamilton a obținut astfel al 104-lea pole din carieră după o perioadă lungă de secetă. Lewis va spera astfel implicit și la o primă victorie după la fel de mult timp. Ultima dată când septuplul campion mondial a fost și ultima dată când a plecat din pole-position, la Grand Prix-ul Arabiei Saudite, în acel sezon în care s-a luptat până în ultimul viraj cu Verstappen pentru titlu.
Cursa din Grand Prix-ul Ungariei va avea loc mâine, de la ora 16:00.
Top 10 în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei
  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes) - 1:16.009
  • 2. Max Verstappen (Red Bull)
  • 3. Lando Norris (McLaren)
  • 4. Oscar Piastri (McLaren)
  • 5. Zhou Guanyu (Alfa Romeo)
  • 6. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 7. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  • 8. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 9. Sergio Perez (Red Bull)
  • 10. Niko Hulkenberg (Haas)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol