Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton recunoaște că Mercedes nu mai e nici a doua echipă din Formula 1: "Avem multă treabă"

Nicu Savin

Publicat 23/07/2023 la 22:04 GMT+3

Lewis Hamilton a plecat din pole position la Marele Premiu al Ungariei, dar a terminat cursa abia pe locul 4. La final, britanicul a dezvăluit că s-a confruntat cu probleme serioase la monopost pe circuitul de la Hungaroring și a recunoscut că Mercedes e foarte departe de Red Bull, dar momentan a ajuns și sub McLaren.

Lewis Hamilton (Mercedes) - GP of Hungary 2023

Credit imagine: Getty Images

La Marele Premiu al Ungariei, Lewis Hamitlon a pus capăt unei perioade de secetă de aproape 2 ani și a reușit să câștige sesiunea de calificări. Britanicul a plecat din pole-position în cursa propriu-zisă, dar nu a rezistat în frunte, fiind depășit imediat de Max Verstappen.
Ulterior, Hamilton a fost întrecut și de Lando Norris și Oscar Piastri și s-a chinuit serios să rămână în partea de sus a clasamentului. În cele din urmă a terminat pe locul 4, unul dezamăgitor având în vedere că a plecat primul din grilă, dar lăudabil în condițiile în care monopostul nu s-a comportat la nivelul optim.

Lewis Hamilton recunoaște că Mercedes este mult sub Red Bull, dar se teme și de McLaren

Hamilton a a recunoscut la final că s-a luptat mult cu mașina în prima parte a cursei, iar când a aceasta a devenit mai ușor de condus era prea târziu pentru a mai spera la o clasare pe podium. Verstappen a câștigat detașat, fiind urmat de Lando Norris și Sergio Perez.
"Startul meu nu a fost cel mai slab pe care l-am avutvreodată, dar, evident, nu a fost la fel de bun ca al lui Max. Roțile au patinat, iar Max m-a depășit pe interior, apoi au trecut în fața mea și cei doi piloți McLaren. Evident nu a fost un start bun. Apoi nu am reușit să mă țin după ei, balansul mașinii a fost foarte mare în prima parte a cursei, am avut probleme cu subvirarea și, uneori, cu supravirarea. Apoi, mașina a devenit mai ușor de condus.
Voi lua lucrurile pozitive din ziua de ieri, a fost o treabă excelentă din partea echipei să ajungem în pole-position și să îi batem pe toți în calificări. A fost excelent pentru noi, chiar dacă nu avem cea mai bună mașină. Avem multă treabă de făcut, suntem mult în urma celor de la Red Bull și acum suntem și în spatele celor de la McLaren", a spus Hamilton, citat de BBC.
Cu un moral mult mai bun decât Hamilton a terminat cursa al său coechipier, George Russell, care a început de pe locul 18 al grilei de start și a trecut al 6-lea linia de sosire. Chiar dacă Hamilton a atras atenția că Mercedes este sub McLaren în această perioadă, clasamentul este de partea formației sale. Team-ul german este pe locul doi în ierarhia constructorilor, cu 223 de puncte, la 229 în spatele celor de la Red Bull (452), dar cu 39 mai multe decât Aston Martin (184). Ferrari e pe locul 4, cu 167 de puncte, în timp ce McLaren e pe 5, cu 87 de puncte.
Săptămâna viitoare, Formula 1 va poposi în Belgia, unde va avea loc ultima etapă înaintea vacanței de vară, pe circuitul de la Spa Francorchamps. Va fi cea de-a 3-a etapă cu format de sprint din acest sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo