Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, în extaz, după victoria istorică din Ungaria! Norris a făcut țăndări trofeul olandezului

Nicu Savin

Actualizat 23/07/2023 la 19:07 GMT+3

Max Verstappen a câștigat detașat Marele Premiu al Ungariei și a adus a 12-a victorie consecutivă pentru Red Bull în Formula 1, record absolut. La festivitatea de premiere a avut loc un episod hilar. Lando Norris, care a terminat pe doi, a lovit masa pe care se afla trofeul lui Verstappen cu sticla de șampanie și prețiosul obiect s-a spart în mai multe bucăți.

Max Verstappen (Marele Premiu al Ungariei 2022)

Credit imagine: Eurosport

Red Bull a făcut câteva update-uri la monoposturi și rezultatele din calificările Marelui Premiu al Ungariei nu au fost foarte satisfăcătoare. Lewis Hamilton l-a devansat pe Max Verstappen în ultima clipă și a plecat din pole-position la Hungaroring, dar britanicul și-a pierdut poziția imediat după start.
Max Verstappen a preluat postura de lider și nu a mai cedat-o până la final, obținând a 9-a victorie din 11 posibile în acest sezon. Celelalte două i-au revenit lui Sergio Perez, astfel că Red Bull a ajuns la 12 victorii consecutive în Formula 1 (Verstappen a câștigat și ultima etapă din 2022), record absolut.
Chiar dacă este obișnuit cu succesele în Formula 1, campionul mondial a recunoscut că această victorie îl emoționează foarte tare, fiind vorba despre stabilirea unui record: "Cursa s-a decis la start, când am avut interiorul la ieșirea din viraj. De acolo am putut să-mi fac cursa, mașina a fost foarte rapidă. În calificări ne-a lipsit echilibrul, dar în curse lungi merge foarte bine. Întotdeauna este bine ca o zi ca cea de ieri să îți lase loc de îmbunătățire. Pentru echipă, 12 victorii la rând este ceva incredibil. Ceea ce am făcut în ultimii doi ani a fost incredibil. Să sperăm că putem menține acest impuls mult timp. Zilele ca aceasta sunt pur și simplu perfecte".

Verstappen a plecat acasă cu un trofeu spart! Norris l-a distrus la festivitatea de premiere

Sărbătoarea a fost mare în tabăra Red Bull, mai ales că Sergio Perez a pus capăt unei perioade dificile și a terminat pe locul 3. Între cei doi piloți Red Bull s-a clasat Lando Norris, aflat la al doilea podium consecutiv, după ce a fost al doilea și la Silverstone.
Pilotul McLaren a fost protagonistul unui moment rar la festivitatea de premiere. Acesta dorit să agite la maxim șampania înaintea celebrării și a lovit cu sticla în masa de pe podium. Pe masă se afla trofeul pe care Verstappen tocmai îl primise, iar prestigiosul obiect a căzut și s-a spart în mai multe bucăți.
Verstappen nu s-a supărat pe rivalul său și a adunat de pe jos ce a mai rămas din trofeu. Va pleca acasă cu un trofeu "avariat", dar acest lucru este mai puțin important. Esențial că olandezul a demonstrat încă o dată că este imbatabil atunci când nu are probleme cu mașina, iar cucerirea celui de-al 3-lea titlul mondial consecutiv e o chestiune de timp.
În Formula 1 urmează weekend-ul următor Marele Premiu al Belgiei, după care piloții vor intra într-o lună de vacanță.
Top 10 în Marele Premiu al Ungariei
  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. Lando Norris (McLaren)
  • 3. Sergio Perez (Red Bull)
  • 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 5. Oscar Piastri (McLaren)
  • 6. George Russell (Mercedes)
  • 7. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 8. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 9. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 10. Lance Stroll (Aston Martin)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo