O cursă strânsă a fost câștigată de Max Verstappen iar olandezul și-a mărit avantajul la vârful clasamentului până la 12 puncte, fiind într-o formă extraordinară în acest sezon. Mercedes și Hamilton vor avea o misiune foarte dificilă.
Cursa fusese prevăzută cu o politică ”one stop” inițial însă cauciucurile s-au degradat mult mai repede decât se aștepta oricine. Astfel, Red Bull și McClaren și-au executat strategia la perfecție, ceea ce a fost extrem de important mai ales pentru prima după ce Verstappen, având și pole, își pierduse inițial poziția de lider în primul tur.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Mercedes nu a avut de ales decât să îl păstreze pe Hamilton în cursă și să spere la ce e mai bună, însă germanii au greșit din nou strategia și au pierdut ulterior și mai multe puncte după ce Verstappen a luat și punctul bonus pentru cel mai rapid tur.
Colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, a fost extrem de nervos în comunicările cu echipa după ce a fost depășit de Verstappen.
A fost o zi extraordinară pentru McLaren, care a depășit cei doi piloți Ferrari și obținut locurile fruntașe după Mercedes și Red Bull, iar restul locurilor din top 10 au fost ocupate de Pierre Gasly, Fernando Alonso, Sebastian Vettel și Carlos Sainz.
Cursa nu a fost una strălucită pentru Charles Leclerc, care a terminat pe un dezamăgitor loc 16.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43