Verstappen a plecat de pe poziția a 3-a a grilei de start, da a făcut o manevră superbă în primul viraj și a trecut peste cei doi piloți Mercedes, Bottas și Hamilton.
Olandezul și-a mențiunt avansul ulterior și a obținut un succes extrem de important în perspectiva titlului mondial. El a bifat al 9-lea succes stagional și al 19-lea din carieră și a devenit mare favorit la câștigarea titlului mondial.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton și Sergio Perez. Acesta din urmă a fost foarte aproape să îl depășească pe Hamilton pe final, dar oricum a reușit o cursă mare. A devenit primul mexican care termină pe podium "acasă" și a mai bifat o bornă: primul reprezentant al gazdelor care a condus cursa, chiar dacă doar pentru câteva tururi.
TOP 10 în Marele Premiu al Mexicului
1. Verstappen
2. Hamilton
3. Perez
4. Gasly
5. Leclerc
6. Sainz
7. Vettel
8. Raikkonen
9. Alonso
10. Norris
"Publicul e fantastic aici și să îl am pe Checo coechipier probabil că mi-a garantat simpatia suporterilor. Startul? Am frânat cât mai târziu posibil și mi-a ieșit. A fost un moment decisiv, pentru că mi-a permis să mă concentrez doar pe ce am eu de făcut. Mai e drum lung până la titlu, dar șansele mele arată bine. Totul se poate schimba de la o cursă la alta, însăl. Aștept cu nerăbdare Marele Premiu al Braziliei, am amintiri frumoase de acolo", a spus Verstappen la final.
Cu 4 etape înainte de finalul sezonului, Hamilton are de recuperat 19 puncte față de Verstappen. Max a adunat 312,5 puncte, în timp ce liderul Mercedes are 293,5 puncte. Red Bull a urcat pe primul loc și la constructori după cursa de azi, cu un punct peste rivalii de la Mercedes.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20