Lewis Hamilton (Mercedes) a plecat din pole position la Imola, dar britanicul a ratat startul. Max Verstappen (Red bull) a profitat și a trecut pe prima poziție, după ce mașinile celor 2 piloți s-au atins în virajul Tamburello, iar Hamilton și-a pierdut o bucată din spoilerul față.
În primele 6 tururi a fost menținut steagul galben din cauza unui acroșaj între Mazepin (Haas) și Latifi (Williams), iar mai apoi din cauza ieșirii în decor a lui Mick Schumacher (Haas).
Ulterior, Verstappen a continuat să rămână în față, dar cursa a căpătat accente dramatice. În turul 31, Hamilton a greșit și a ieșit în decor, ajungând pe locul 8, iar în turul următor Valtteri Bottas (Mercedes) s-a ciocnit cu George Russel (Williams) la peste 300 de kilometri la oră și cursa a fost întreruptă. Vina i-a aparținut finlandezului, iar Russel i-a reproșat vehement acest lucru.
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40

Max Verstappen s-a impus la Imola

După restart, Verstappen a continuat să conducă și și-a mărit avansul cu fiecare tur care trecea, îndreptându-se fără emoții către un succes categoric. Lewis Hamilton a făcut o cursă de urmărire fantastică și a terminat al 2-lea, în timp ce Lando Norris (McLaren) a venit pe locul 3, fiind la al 2-lea podium în carieră în "Marele Circ".
Olandezul câștigă astfel la Imola și demonstrează că în acest sezon va fi un adversar redutabil pentru Hamilton în lupta pentru titlul mondial.
Formula 1 ia o pauză de 2 săptămâni, urmând ca etapa a 3-a să aibă loc în week-end-ul 30 aprilie-2 mai, pe circuitul de la Portimao (Portugalia).
Formula 1
OFICIAL: Număr record de curse în 2023, în Formula 1. SUA organizează 3 Mari Premii
21/09/2022 LA 06:25
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01