Lewis Hamilton (Mercedes) a plecat din pole position la Imola, dar britanicul a ratat startul. Max Verstappen (Red bull) a profitat și a trecut pe prima poziție, după ce mașinile celor 2 piloți s-au atins în virajul Tamburello, iar Hamilton și-a pierdut o bucată din spoilerul față.
În primele 6 tururi a fost menținut steagul galben din cauza unui acroșaj între Mazepin (Haas) și Latifi (Williams), iar mai apoi din cauza ieșirii în decor a lui Mick Schumacher (Haas).
Ulterior, Verstappen a continuat să rămână în față, dar cursa a căpătat accente dramatice. În turul 31, Hamilton a greșit și a ieșit în decor, ajungând pe locul 8, iar în turul următor Valtteri Bottas (Mercedes) s-a ciocnit cu George Russel (Williams) la peste 300 de kilometri la oră și cursa a fost întreruptă. Vina i-a aparținut finlandezului, iar Russel i-a reproșat vehement acest lucru.
Formula 1
Raul Jimenez, back in business! Primul gol al mexicanului după accidentarea teribilă suferită la cap
IERI LA 14:31

Max Verstappen s-a impus la Imola

După restart, Verstappen a continuat să conducă și și-a mărit avansul cu fiecare tur care trecea, îndreptându-se fără emoții către un succes categoric. Lewis Hamilton a făcut o cursă de urmărire fantastică și a terminat al 2-lea, în timp ce Lando Norris (McLaren) a venit pe locul 3, fiind la al 2-lea podium în carieră în "Marele Circ".
Olandezul câștigă astfel la Imola și demonstrează că în acest sezon va fi un adversar redutabil pentru Hamilton în lupta pentru titlul mondial.
Formula 1 ia o pauză de 2 săptămâni, urmând ca etapa a 3-a să aibă loc în week-end-ul 30 aprilie-2 mai, pe circuitul de la Portimao (Portugalia).
Formula 1
Cursă incredibilă în Marele Premiu de Formula 1 de la Soci. Ploaia a decis învingătorul
IERI LA 14:09
Formula 1
Lando Norris, primul pole position din carieră, la Soci! Verstappen pleacă din ultima poziție
25/09/2021 LA 15:22