Max Verstappen revine pe primul loc în clasamentul piloților din Formula 1, după victoria obținută astăzi pe circuitul de la Zandvoort, în Marele Premiu al Olandei. Plecat din pole-position, olandezul a făcut o cursă perfectă care i-a adus 25 de puncte.
Lewis Hamilton a ales o strategie cu două opriri, lucru care l-a făcut pe Max Verstappen să răspundă rapid. Astfel, pentru câteva tururi, tânărul olandez s-a regăsit între cele două monoposturi de la Mercedes, dar l-a depășit în turul 31 pe Valtteri Bottas, liderul din acel moment al cursei, care nu intrase încă la boxe.
Punctul pentru cel mai rapid tur al cursei a fost obținut de Lewis Hamilton chiar în momentul în care a trecut linia de sosire. Până în acel moment, cel mai rapid pilot al Marelui Premiu al Olandei a fost Valtteri Bottas, care reușise un tur foarte bun spre finalul cursei, în ciuda ordinelor primite de la echipă. În cele din urmă, Lewis Hamilton a obținut punctul, ajungând acum la trei puncte în spatele lui Verstappen, într-o cursă pentru titlu în care fiecare punct contează.
Formula 1
Hamilton: "Verstappen se luptă cu o presiune imensă"! Răspunsul plin de ironie al olandezului
ACUM 2 ORE
Weekendul următor, Marele Circ se va muta pe Autodromo Nazionale Monza, pentru Marele Premiu al Italiei. Pentru weekendul din Italia, vom avea un program identic cu cel de la Silverstone, atunci când a existat și o cursă de sprint în ziua de sâmbătă.
Formula 1
Un nou caz "Nico Rosberg" la Mercedes? Anunțul făcut de nemți
20/09/2021 LA 11:06
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02