Max Verstappen a câștigat într-un mod dramatic primul său titlu de campion mondial în Formula 1. Olandezul a avut o mare doză de șansă în finalul cursei de la Abu Dhabi, când un accident al lui Latifi l-a readus în lupta cu Hamilton, și a profitat din plin, câștigând una dintre cele mai palpitante bătălii din istoria Marelui Circ.
Dezamăgirea a fost imensă în tabăra Mercedes, iar oficialii echipei germane au contestat rezultatul, considerând că Hamilton a fost dezavantajat de deciziile lui Michael Masi. În ciuda animozităților dintre Mercedes și Red Bull, se pare totuși că tabăra britanicului a avut puterea să-și recunoscă înfrângerea.
Acest lucru a fost dezvăluit chiar de Verstappen, care a făcut public mesajul pe care l-a primit imediat după cursă din partea lui Toto Wolff, șeful Mercedes, cel care a fost acuzat că încearcă să "tragă sforile" pe lângă oficialii "Marelui Circ" pentru ca rezultatul să fie întors.
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 2 ORE
"Bineînțeles că am avut momente dificile pe parcursul sezonului, însă, la final, am fost respecuoși unii față de ceilalți. Toto Wolff mi-a trimis un SMS și mi-a scris 'Felicitări pentru acest sezon! Ai meritat să câștigi'! A fost frumos din partea lui. Bineînțeles, emoțiile au atins cote foarte înainte în acel ultim tur în ambele tabere.", a spus Verstappen, citat de Sky Sports.
Citește și:

Max Verstappen, susținut și de Fernando Alonso

Lumea Formulei 1 s-a împărțit în două tabere după finalul încins de sezon, neexistând practic neutralitatea în disputa Verstappen - Hamilton. În general, specialiștii au căzut de acord că olandezul a avut un mare noroc pentru a se impune, dar în același timp există și sentimentul că, într-un fel, s-a făcut dreptate prin victoria pilotului Red Bull.
Același sentiment a fost împărtășit și de Fernando Alonso, dublul campion mondial fiind de părere că Verstappen a meritat titlul câștigat în fața lui Hamilton.
"A fost noroc pur pentru Max, trebuie să fim sinceri în privința asta. Pe de altă parte, a avut ghinion atât de des în acest sezon, astfel că acum lucrurile s-au echilibrat. Cred că s-a făcut un pic de dreptate.", a spus Alonso pentru televiziunea olandeză Ziggo Sport.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43