În urmă cu aproximativ o săptămână, Max Verstappen a devenit noul campion mondial din Formula 1, după o victorie pe circuitul de pe Yas Marina, în care a fost ocrotit de șansă. După cursa de la Abu Dhabi, olandezul și-a adjudecat primul titlu mondial din carieră, în dauna lui Lewis Hamilton, care părea că va câștiga.
Verstappen a fost ajutat pe parcursul ultimei etape a sezonului de coechipierul său, Sergio Perez, care înainte de jumătatea cursei a rezistat eroic în fața lui Hamilton, avansul de peste 8 secunde al englezului în fața lui Verstappen evaporându-se pentru moment.
Acum, noul campion mondial a mărturisit că nu se aștepta să-l descopere pe Sergio Perez drept un tip atât de cool. Max Verstappen a punctat și că își dorește ca lumea să nu-l mai considere pe mexicanul de 31 de ani drept al doilea pilot al echipei.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Nu credeam că e atât de bun, minunat! Înainte îl știam doar ca pilot, dar acum am reușit să petrecem mai mult timp împreună și mi-am dat seama că e un tip tare. Nu îmi place că este considerat al doilea pilot al echipei. Conducem același monopost, nu-mi doresc să fiu favorizat. În final avem aceleași șanse. Trebuie să fim respectați, dar nu vreau să fiu favorizat. Nici nu cred că am nevoie de asta și până la urmă nu ar fi bine pentru echipă dacă ar fi așa tot timpul", a spus Max Verstappen, citat de GrandPx.news.
Citește și:

CONTRACT NEMAIÎNTÂLNIT PREGĂTIT DE RED BULL PENTRU MAX VERSTAPPEN

Max Verstappen a devenit campion mondial, iar Red Bull se grăbește să îi ofere un contract pe termen lung, pe un salariu uriaș, care să îl facă intangibil. Vorbim despre o ofertă unică, astfel că, dacă va accepta, olandezul ar putea să își termine cariera chiar la actuala formație.
Grație succesului de la Abu Dhabi, olandezul s-a ales cu un bonus consistent la salariul său oricum foarte mare: 14 milioane de euro. Asta pentru că, potrivit Marca, Verstappen avea o clauză negociată în contractul cu Red Bull conform căreia, dacă va deveni campion mondial, salariul îi va crește de la 23 de milioane de euro la 37 de milioane de lire. Olandezul are contract cu Red Bull până la finalul lui 2023, iar noul salariu va fi valabil în ambele stagiuni.
Red Bull știe cât de mult succes poate să îi aducă Verstappen pe termen lung și se teme ca acesta să nu fie "furat". Mercedes va căuta la un moment dat un înlocuitor pentru Hamilton, iar Ferrari nu poate fi scoasă nici ea din calcul în această ecuație.
Ca atare, austriecii îi pregătesc o ofertă pe toată cariera, practic, lui Verstappen. Se speculează că ar fi vorba de o sumă de 42 de milioane de euro pentru fiecare sezon din următoarele 15. Ca atare, dacă Max va accepta, acesta va rămâne până spre finalul carierei la Red Bull.
"Când am început să lucrăm, Max era un băiat cu mare ambiție. Acum e bărbat, a crescut odată cu echipa noastră. Avem o relație fantastică, bazată pe încredere, iar acest lucru e cel mai important. Vreau să continuăm împreună cât de mult se poate, cei mai buni ani ai lui sunt în față. Vrem să îl avem lângă noi încă 15 ani", a spus Horner, șeful de la Red Bull care, întrebat de jurnaliști dacă i-a pregătit deja lui "MadMax" un nou contract, a spus: "Am actele la mine, sunt pregătite!"
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42