Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial en titre din Formula 1, a început într-o manieră unică pregătirile pentru sezonul 2022, rulând pe o pistă acoperită de gheață, în landul austriac Salzburg.
Evenimentul a avut loc pe circuitul de gheață amenajat pe aeroportul din stațiunea austriacă Zell am See, potrivit Agerpres. Verstappen a folosit cu această ocazie un monopost Red Bull din 2012, echipat cu pneuri Pirelli dotate cu ținte speciale pentru rularea pe o astfel de suprafață.
Pentru pilotul olandez, acestea au fost primele tururi de pistă la volanul unui monopost după câștigarea titlului mondial în Formula 1, în în luna decembrie la Abu Dhabi. El a afișat în premieră numărul 1 rezervat campionului mondial en-titre, pe casca și pe mașina sa.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
Alături de Max Vestappen, pe pista de gheață de la Zell am See a rulat și Franky Zorn, cel mai titrat pilot austriac de speedway pe gheață.
Citește și:

CE OBIECTIVE ARE MAX VERSTAPPEN PENTRU 2022

Max Verstappen a cucerit primul său titlu în Formula 1, în ultima cursă a sezonului 2021, cea de la Abu Dhabi. Pilotul lui Red Bull s-a impus după o cursă controversată, în care cei de la Mercedes au acuzat modul în care Michael Masi și comisarii de cursă au gestionat finalul ultimului Mare Premiu din sezon.
În urma celor întâmplate la Abu Dhabi, Lewis Hamilton este încă indecis în legătură cu viitorul său în Marele Circ și nu se știe dacă acesta va mai continua și în 2022, chiar dacă mai are contract cu Mercedes până la finalul acestui an.
În schimb, Max Verstappen caută să repete succesul din sezonul trecut, dar consideră că tot ce va realiza de acum înainte va fi un bonus, după ce și-a îndeplinit visul și a cucerit titlul mondial.
"Tot ce vine de acum încolo este doar un bonus de care mă voi bucura. Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale. De asemenea, ai nevoie de o echipă dominantă pentru a reuși acest lucru. Nu mereu ai acest noroc.
Uneori nu se întâmplă. Eu mi-am dorit mereu să câștig un titlu, așa că vom vedea ce va urma de acum încolo. Tot ce vine acum este un bonus, dar asta nu înseamnă că dacă voi pierde o cursă... voi fi supărat, dar după câteva secunde voi spune că e ok", a declarat Max Verstappen pentru CarNext.
GP Emilia-Romagna
Verstappen l-a depășit cu un tur pe Hamilton în Italia! Ce a declarat despre această diferență
25/04/2022 LA 09:59
Formula 1
Max Verstappen l-a ironizat pe Hamilton, după ce a aflat că britanicul vrea să ivestească la Chelsea
21/04/2022 LA 18:24