Max Verstappe și Lewis Hamilton duc o luptă aprigă pentru titlul de campion mondial în acest sezon, iar bătălia nu se dă numai pe pistă, ci și la comisiile din "Marele Circ". Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei săptămâna trecută, după o cursă de revenire fantastică.
Britanicul a pornit al 10-lea de pe grila de start în cursa propriu-zisă, dar a ajuns repede în spatele lui Verstappen, care s-a instalat pe prima poziție imediat după start. După câteva tururi în care a stat în spatele olandezului, britanicul a trecut în față și a mers până la capăt.
Prima sa încercare de depășire a fost însă ratată, iar asta și din cauza unei apărări la limită a lui Verstappen. Comisarii cursei nu au luta nicio decizie împotriva pilotului Red Bull, dar au rejudecat cazul după ce Mercedes a încercat să aducă noi probe care să-l incrimineze pe acesta, solicitând o penalizare pentru olandez.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
După lungi dezbateri, FIA a decis să nu-l pedepsească în niciun fel pe Verstappen, menționând în declarația oficială că dovezile aduse de Mercedes au fost au fost noi, relevante, dar nu semnificative pentru a se schimba decizia inițială.
Citește și:

Mercedes și Redd Bull, "război" total înainte de Marele Premiu al Qatarului

Așadar, cazul este închis, dar hotărârea a declanșat un adevărat război al declarațiilor între șefii Mercedes și Red Bull, Toto Wolff și Christian Horner, care au avut replici dure într-una dintre cele mai beligerante conferințe de presă din ultimul timp.
"M-am așteptat din plin la această decizie. Am vrut doar să încurajăm discuția pentru că va fi un subiect în cursele următoare și obiectivul a fost atins. Nu ne așteptam să fie penalizat Vesstappen", a spus Toto Wolf.
Scăpați de pericolul unei penalizări pentru Verstappen, cei de la Red Bull și-au reluat atacurile la adresa Mercedes, spunând că îndoielile în legătură cu mașina lui Hamilton există în continuare.
"E prima dată când au un rival și este interesant de văzut cum se raportează oamenii sub presiune. Este cea mai intensă luptă politică din acest sport din ultimii ani. Mașina noastră respectă normele, fără îndoială. Avem îndoieli cu privire la avantajul monoposturilor Mercedes pe liniile drepte în cursele recente. Avem încredere totală în FIA. Vrem să ne asigurăm că, în aceste ultime curse, mașinile sunt supravegheate cu scrupulozitate. Două echipe și doi piloți luptă pentru cel mai mare premiu al acestui sport și vrem să fim siguri că terenul de joc este echilibrat.", adeclarat Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, citat de as.com.
Replica lui Toto Wolff a venit imediat și acesta spus că mașinile Mercedes nu încalcă cu nimic regulamentul și a menționat că, în ciuda războiului purtat pe toate planurile, există un respect reciproc între cele 2 echipe: "Cred că nimeni nu ar sta pe pistă cu un motor sau o mașină ilegală. Ai fi nebun dacă ai face-o. Suta la suta. În ceea ce privește tensiunile dintre echipe, sunt foarte mulți oameni buni care lucrează la Red Bull și Mercedes și este o luptă grozavă. Există respect pentru capacitățile pe care le are Red Bull, fără îndoială. Este un adevărat război. Dar e în regulă, suntem în "ring" să luptăm."
Horner a fost mai puțin diplomat atunci când a vorbit despre respectul dintre Red Bull și Mercedes, spunând că echipa pe care o conduce nu este dispusă să-i lingușească pe marii rivali: "Relația și respectul sunt diferite. Respectăm tot ce au făcut Mercedes și Lewis Hamilton, dar nu trebuie să merg la cină cu Toto și să-l lingușesc, așa cum fac alte echipe. Sportul este principalul câștigător al acestei lupte, care sper să fie dură și corectă până la sfârșitul sezonului."
Marele Premiu al Qatarului a început deja, cu primele antrenamente. Verstappen a fost cel mai rapid pilot, Hamilton fiind abia al 4-lea, după Gasly și Bottas. Astăzi va avea loc o nouă sesiune de antrenamente, iar mâine vor urma calificările.
Cu 3 etape rămase până la finalul sezonului, Verstappen are un avans de numai 14 puncte față de Hamilton. Lupta dintre Mercedes și Red Bull este foarte strânsă și la echipe, echipa germană având un avans de numai 11 puncte.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20