UPDATE | Max Verstappen a semnat un nou contract cu Red Bull Racing, valabil până în 2028. Conform Daily Mail, campionul mondial în exercițiu va avea un salariu stagional de 40 de milioane de lire sterline, egalându-l astfel pe Lewis Hamilton în topul celor mai bine plătiți piloți din Formula 1.
"Sunt foarte mândru că pot să fac acest anunț. Red Bull Racing va fi casa mea cel puțin până în 2028. Iubesc această echipă și sunt foarte fericit să continui această călătorie uimitoare în care ne aflăm de mult timp. Am realizat atât de multe împreună deja, dar cu siguranță nu am terminat.", a scris Verstappen pe contul persona de Twitter.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Știrea inițială
Max Verstappen, campionul sezonului trecut de Formula 1, a semnat un nou contract cu Red Bull. Potrivit Daily Mail, pilotul de 24 de ani s-a înțeles cu echipa sa pentru încă 6 sezoane, iar acesta urmează să primească 40 de milioane de lire sterline pe an.
Informația nu a fost confirmată încă de către cei de la Red Bull, dar englezii scriu că anunțul oficial urmează să fie făcut la finalul acestei săptămâni. Marți, Verstappen a vizitat uzina echipe de la Milton Keynes, acolo unde a pus la punct ultimele detalii ale înțelegerii, după ce își dăduse deja acceptul la Barcelona, în timpul testelor de săptămâna trecută.
Astfel, cu această sumă, Verstappen devine cel mai bine plătit pilot din Marele Circ, alături de Lewis Hamilton, care câștigă o sumă apropiată la Mercedes. Cu toate acestea, ținând cont de durata contractului, Verstappen va încasa cea mai mare sumă din istoria sporturilor cu motor.

Max Verstappen va începe apărarea titlului mondial în Bahrain

Cu ocazia acestui nou contract, Verstappen își dublează veniturile. Actualul contract, care se încheie la finalul sezonului 2023, este în valoare de aproximativ 20 de milioane de lire sterline.
La doar 24 de ani, Verstappen se pregătește pentru al optulea sezon în Formula 1. El a debutat în 2015, la doar 17 ani, în Marele Premiu al Australiei, la volanul monopostului Toro Rosso. Un an mai târziu, el a fost promovat la Red Bull, acolo unde a debutat cu o victorie, la Marele Premiu al Spaniei din 2016.
În 2021, după o luptă are s-a dus până la ultimul tur cu Lewis Hamilton, Max Verstappen a cucerit primul său titlu mondial. Pe 20 martie 2022 va debuta noul sezon din Formula 1, cu Marele Premiu al Bahrainului.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
IERI LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19