Max Verstappen a cucerit primul său titlu în Formula 1, în ultima cursă a sezonului 2021, cea de la Abu Dhabi. Pilotul lui Red Bull s-a impus după o cursă controversată, în care cei de la Mercedes au acuzat modul în care Michael Masi și comisarii de cursă au gestionat finalul ultimului Mare Premiu din sezon.
În urma celor întâmplate la Abu Dhabi, Lewis Hamilton este încă indecis în legătură cu viitorul său în Marele Circ și nu se știe dacă acesta va mai continua și în 2022, chiar dacă mai are contract cu Mercedes până la finalul acestui an.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276831.jpg
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23
În schimb, Max Verstappen caută să repete succesul din sezonul trecut, dar consideră că tot ce va realiza de acum va fi un bonus, după ce și-a îndeplinit visul și a cucerit titlul mondial.
"Tot ce vine de acum încolo este doar un bonus de care mă voi bucura. Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale. De asemenea, ai nevoie de o echipă dominantă pentru a reuși acest lucru. Nu mereu ai acest noroc.
Uneori nu se întâmplă. Eu mi-am dorit mereu să câștig un titlu, așa că vom vedea ce va urma de acum încolo. Tot ce vine acum este un bonus, dar asta nu înseamnă că dacă voi pierde o cursă... voi fi supărat, dar după câteva secunde voi spune că e ok", a declarat Max Verstappen pentru CarNext.
Citește și:

LEWIS HAMILTON ÎȘI VA DECIDE VIITORUL ÎN FUNCȚIE DE REZULTATELE ANCHETEI FIA

Lewis Hamilton nu a luat vreo decizie privind retragerea sa din Formula 1. Potrivit presei din Anglia, britanicul așteaptă alături de echipa lui măsurile celor de la FIA, în urma anchetei declanșate după Marele Premiu de la Abu Dhabi.
Toto Wolff a declarat la finalul lunii decembrie că Lewis Hamilton preferă să nu vorbească foarte mult, deoarece încă este măcinat de emoții. Septuplul campion mondial a ratat șansa de a-l întrece pe Schumacher la titluri câștigate, după ce Verstappen l-a depășit chiar în ultimul tur al cursei decisive de la Abu Dhabi.
Rolul directorului de cursă, Michael Masi, a fost decisiv pe final, după ce le-a permis celor cinci mașini dintre cei doi piloți care se luptau pentru titlul mondial să depășească safety car-ul. Astfel, Hamilton și Verstappen au ajuns bară la bară în ultimul tur, olandezul profitând de pneurile proaspete și mai bune pentru viteză.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275606.jpg
Toto Wollf a declarat în luna decembrie că pe parcursul întregului sezon au avut de-a face cu decizii bizare din parte comisarilor de cursă, însă ultima a fost picătura care a umplut paharul: "Deciziile inconsistente duc inevitabil spre polemici. Multe dintre ele nefiind necesare. Lipsa coerenței a fost prezentă pe tot parcursul anului, dar această ultimă decizie a avut cel mai mare impact."
Totodată, directorul celor de la Mercedes este conștient de presiunea care se afla pe cei care au luat deciziile, însă consideră că le-ar fi putut lua într-un mod corect: "Nu pot să judec presiunea la care directorul cursei a fost supus la vremea respectivă, dar regulile sunt reguli", a încheiat Toto Wolff.
Reprezentanții FIA au spus că ancheta pe care au demarat-o va fi făcută la timp pentru ca piloții să afle concluziile înainte de startul noului sezon, care va începe în martie, prima cursă fiind programată în Bahrain, între 18-20 martie.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10