Max Verstappen s-a impus într-un mod absolut dramatic la Abu Dhabi și a devenit în premiră campion mondial la Formula 1. Lupta olandezului cu Lewis Hamilton părea tranșată în favoarea britanicului când mai erau doar câteva tururi de parcurs, dar un accident al lui Latifi a dat totul peste cap.
Max a profitat din plin și l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur al cursei, având avantajul pneurilor proaspete puse pe monopost după o intrare inspirată la boxe. Cei de la Mercedes au contestat rezultatul, dar comisarii au respins apelul și olandezul a fost declarat câștigător.
Controversa de la finalul cursei a continuat luni, existând multe voci care susțin că Hamilton a fost dezavantajat clar. Mercedes ar putea să-și caute dreptatea la TAS, dar e greu de crezut că se mai poate schimba ceva, întrucât regulamentul este foarte interpretabil.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Max Verstappen, apărat de legendarul Bernie Ecclestone

Chiar dacă Hamilton și Mercedes au o susținere imensă din partea multor oameni importanți din "Marele Circ", există și voci care îl apără pe Verstappen și pe cei de la Red Bull. Printre aceștia se numără și legendarul Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1 pentru o lungă perioadă, cel care își arătase susținerea pentru olandez și înainte de Marele Premiu de la Abu Dhabi.
Ecclestone consideră că Verstappen a câștigat pe merit, afirmând în același timp că Michael Masi, cel care a luat deciziile importante pe finalul cursei, a respectat regulamentul.
"Este o prostie completă să spui că Hamilton a fost jefuit. Dacă te uiți la primul tur, el a ieșit de pe circuit și a revenit în față, iar Verstappen a rămas pe circuit și nu a făcut absolut nimic rău. Lewis nu a fost deloc pedepsit pentru asta, așa că nu ar trebui să se plângă prea mult. Aceste lucruri se întâmplă tot timpul în sport. Nu ar trebui să dăm vina pe directorul cursei, el a făcut exact ceea ce trebuia să facă.", a spus Ecclestone, citat de Daily Mail.
După ce și-a dat seama că totul e pierdut, Hamilton a putut fi auzit când le-a spus membrilor echipei sale că "totul a fost manipulat". Ecclestone nu este de acord cu acest lucru și i-a acuzat pe cei de la Mercedes că nu știu să piardă.
"Aș dori să știu cine a manipulat. Acesta a fost doar un set de circumstanțe care s-au întâmplat și au încheiat un campionat mondial incredibil, pe care sunt sigur că toată lumea a fost mai mult decât bucuroasă să-l urmărească.
Cred că un recurs ar fi cel mai rău lucru pe care l-ar putea face cei de la Mercedes. Sunt multe prostii. Se pare că nu știu să piardă. Max a câștigat corect și drept. Oamenii sunt la fel de fericiți să vadă un nou pilot care câștigă. Eu personal am fost fericit că Lewis nu a câștigat un al optulea campionat din cauza lui Michael Schumacher. Nu mi-ar plăcea ca recordul său să fie doborât", a completat Ecclestone.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42