Ploaia abundentă a împiedicat cursa pe pista Spa-Francorchamps. Startul a fost întârziat cu o jumătate de oră înainte de două încercări de a începe cursa, cu un decalaj de aproape trei ore între ele.
S-a plecat în cele din urmă, dar condițiile au fost considerate prea periculoase, iar steagul roșu a fost arborat după două ture și jumătate efectuate în spatele mașinii de siguranță.
Prin urmare, rezultatul a fost declarat din ordinea de pe grila de start, cu Verstappen în fața lui George Russell (Williams) și a lui Lewis Hamilton (Mercedes).
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
Două ture au fost suficiente pentru a se omologa rezultatele, dar piloții vor primi doar jumătate din punctele normale, conform regulamentului. Astfel, Verstappen (199,5 puncte) a redus avantajul lui Hamilton (202,5 puncte) la trei puncte. Russell a obținut primul său loc pe podium din carieră.

Sergio Perez abandonase la Spa, în turul de încălzire

Pilotul mexican Sergio Perez (Red Bull) a ieşit în decor în timp ce efectua turul pentru poziţionarea pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei la Formula 1, ce va avea loc duminică pe circuitul din Spa-Francorchamps.
Pe o ploaie căzută fără încetare în Belgia, Perez a pierdut controlul monopostului său într-un viraj şi s-a izbit de zidul de protecţie. Pilotul în vârstă de 31 de ani, care urma să ia startuil de pe poziţia a şaptea a grilei, a fost nevoit să abandoneze.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36