Max Verstappen a câștigat la Abu Dhabi primul său titlu mondial din Formula 1. Pilotul olandez al celor de la Red Bull s-a impus în ultima cursă a sezonului în fața rivalului său, Lewis Hamilton, după un final controversat.
În urma acestei victorii, pilotul de 24 de ani a descris sezonul ca fiind "fantastic", dar a recunoscut că o astfel de abordare nu face bine, în condițiile în care ar dori să aibă o carieră lungă în "Marele Circ":
https://i.eurosport.com/2021/12/17/3273134.jpg
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 10 ORE
"Nu trebuie să îmbunătățesc acest lucru. Pentru mine nu trebuie ca fiecare an să fie ca acesta. Nu cred că poți rezista în Formula 1 pentru mult timp în asemenea condiții. Sunt fericit pentru cum s-a terminat și cred că a fost un sezon grozav.
S-au întâmplat o mulțime de lucruri neașteptate, au fost două echipe care s-au luptat pentru titlu. Mereu este mai interesant așa, decât să fie o singură echipă care domină și doi coechipieri care se luptă pentru titlu", a declarat Max Verstappen pentru CarNext.
CITEȘTE ȘI:

Sezonul 2021, un carusel de emoții pentru Max Verstappen

Lupta pentru titlu dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen din 2021 a oferit fanilor Formulei 1 o bătălie cum nu s-a mai văzut de foarte mulți ani. Pe lângă lupta de pe circuit, cele două tabere au dus o adevărată bătălie și la nivel psihologic, iar emoțiile și stările trăite de cei doi piloți au fost un adevărat carusel. La finalul sezonului, Verstappen este fericit că această luptă s-a încheiat cu el în postura de învingător:
"Este incredibil! Cu toate emoțiile și stările din întreg sezonul, când lucrurile mergeau bine sau aveai parte de ghinion. Toate aceste lucruri au făcut sezonul foarte intens. A fost foarte multă intensitate. Voiai să câștigi ultima cursă, să câștigi titlul, iar toate s-au întâmplat", a mai spus Verstappen.
Max Verstappen s-a impus în ultima etapă a sezonului de la Abu Dhabi, după ce l-a depășit pe Lewis Hamilton în ultimul tur al cursei. Modul în care Verstappen a câștigat titlul a fost contestat de cei de la Mercedes. După accidentul produs de Latifi, Verstappen a intrat la boxe pentru pneuri noi, iar directorul de cursă, Michael Masi, a permis mașinilor întârziate dintre cei doi piloți să depășească Safety Car-ul, după ce inițial a spus că acest lucru nu se va întâmpla.
În cele din urmă, profitând de avantajul pneurilor noi, Verstappen l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur și a cucerit titlul. După cursă, Mercedes a depus mai multe contestații și părea hotărâtă să meargă până la TAS. În cele din urmă, cei de la Mercedes au renunțat la această idee.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55