Ceea ce avea să fie o cursă de vis pentru Charles Leclerc s-a transformat rapid într-un coșmar. Pilotul de 23 de ani, nativ din Monte Carlo, a reușit ieri să obțină al optulea pole position din carieră și părea aibă ocazia să facă în sfârșit o cursă mare chiar la el acasă după ce anul trecut nu a participat la Grand Prix-ul din Monaco.
Cu toate acestea, în urma unui accident suferit în calificări, cei de la Ferrari nu au putut recupera în timp util mașina lui Leclerc iar pilotul din Monaco a ratat din nou cursa în orașul său de naștere.
”Nu știu exact ce a fost, dar sunt aproape sigur că are legătură cu accidentul meu de ieri. Din păcate încep să mă obișnuiesc cu astfel de sentimente aici, nu încheiat niciodată o cursă aici. Îmi pare rău pentru echipă, mecanicii au făcut o treabă extraordinară ieri. Totul părea în regulă. Păcat”, a declarat Leclerc.
Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
IERI LA 09:55
De absența sa a profitat din plin olandezul Max Verstappen, cel care a preluat poziția de pole position. Având în vedere natura circuitului de la Monte Carlo, unul înghesuit și care permite foarte greu permutări față de pozițiile de start, acest pole poate reprezenta chiar o garanție a victorie pentru piloții mari.
Și fix asta a însemnat pentru Verstappen care a condus sigur și constant pe tot parcursul cursei. De cealaltă parte, Mercedes a avut parte de o cursă cu adevărat de coșmar. Valtteri Bottas a fost nevoit să abandoneze după echipajul nu a putut scoate cauciucul din stânga la pitstop. De asemenea, Lewis Hamilton nu a putut recupera diferența și a terminat tot pe poziția a șaptea.
În cele din urmă, Verstappen a câștigat cursa, pe locul doi s-a situat Carlos Sainz iar podiumul a fost completat de Lando Norris, cel care a recuperat două poziții, începând de pe poziția a cincea.
Clasament final
1 Verstappen
2 Sainz
3 Norris
4 Pérez
5 Vettel
6 Gasly
7 Hamilton
8 Stroll
9 Ocon
10 Giovinazzi
După această cursă perfectă făcută de Verstappen, olandezul a preluat pentru prima oară conducerea în clasamentul general al Formula 1. Verstappen este lider cu 105 puncte, în timp ce Hamilton are 100. De asemenea, Lando Norris completează podiumul cu 56 de puncte.
Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
IERI LA 07:40
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23