Max Verstappen părea în urmă cu câteva săptămâni desprins în câștigător al Campionatului Mondial de Formula 1. Pământul i-a fugit însă de sub picioare pilotului de la Red Bull, iar Lewis Hamilton a recuperat incredibil în ultimele 3 curse, egalându-l pe olandez în fruntea clasamentului.
Pentru prima dată din 1974 încoace nu s-a mai întâmplat ca primii doi piloți din ierarhie să fie la egalitate perfectă înaintea ultimei etape, ceea ce face această săptămână una extrem de intensă. Înainte de a se face trecerea către cursa de la Abu Dhabi de peste câteva zile, care va decide campionul mondial, încă se discută intens de ceea ce s-a întâmplat în Arabia Saudită.
Hamilton a câștigat, însă cursa a fost una plină de suspans, Verstappen făcând câteva manevre "neortodoxe", care puteau genera un scandal uriaș. Olandezul a fost vizibil iritat la finalul cursei de acum două zile, iar starea sa de spirirt de pe podiumul de premiere a fost extrem de relevantă.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Verstappen, sarcastic privind lipsa șampaniei în Arabia Saudită

Pilotul Red Bull nu a săbătorit deloc locul doi obținut și chiar a plecat mai repede de pe podium, neluând parte la celebra bătaie cu șampanie de la final și nici la fotografia de grup alături Hamilton și Bottas. Gestul olandezului a fost aspru taxat, acesta fiind acuzat de lipsă de sportivitate.
Întrebat la final despre motivul care l-a determinat să plece de pe podium înainte de încheierea festivității de premiere, Verstappen a oferit o replică ironică.
"Am plecat pentru că nu era șampanie în sticle. Nu a fost distractiv", a spus Verstappen pentru Sky Sports.
În Arabia Saudită, din motive religioase, nu este permis alcoolul, astfel că la festivitățile de premiere de după cursele din motorsport piloții primesc sticle pline cu o băutură carbogazoasă non-alcoolică, cu care se stropesc așa cum o fac cu șampanie după Grand Prix-urile din alte țări.
Declarația lui Verstappen poate fi interpretată și ca o ofensă la adresa culturii din țările arabe, ceea ce i-ar scădea enorm din popularitate în acea zonă a lumii, mai ales că șefii "Merelui Circ" duc tot mai multe curse în zona respectivă, unde s-au construit circuite cu adevărat stelare.
Lupta finală între Verstappen și Hamilton se va da în week-end-ul următor, tot în Orient, la Abu Dhabi (Eiratele Arabe Unite). Circuitul Yas Marina se potrivea mai bine monoposturilor Red Bull în trecut, dar acesta a suferit modificări majore, astfel că specialiștii îl consideră pe Hamilton ușor favorit.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42