Zi fantastică în Canada, acolo unde calificările au fost mai atractive ca niciodată ca urmare a pistei ude. Cu fiecare mașină care termina un tur, asfaltul s-a aflat într-un proces permanent de uscare, astfel că aproape de fiecare dată piloții și-au bătut timpii realizați anterior.
Max Verstappen nu a avut un adversar pe măsură, asta şi în condiţiile în care Charles Leclerc nu a contat în calificări. Asta pentru că pilotul Ferrari a schimbat total unitatea de putere şi fusese deja penalizat cu 10 poziţii.
Mai mult, Sergio Perez, coechipierul lui Max de la Red Bull, nu s-a calificat în Q3. "Checo" a luat un viraj greşit în Q2, astfel că nu a prins unul dintre primii 10 timp care să îi ofere şansa să lupte până la capăt pentru pole-position.
Marele Premiu al Marii Britanii
Bernie Ecclestone, despre prestațiile lui Lewis Hamilton: "Nu pare să fie deranjat că pierde"
27/06/2022 LA 13:30
"Nu mă aştept să fie foarte uşor în cursă. Azi am avut condiţii dificile, a trebuit să fiu foarte atent, să nu fac greşeli. Îmi place foarte mult circuitul, îmi dă senzaţia de cursă de karting, abia aştept cursa de duminică", a spus Max la final.

Alonso, zi fabuloasă în Canada

Marea surpriză a zilei a venit de la Fernando Alonso. În vârstă de 40 de ani, veteranul spaniol revenit în Formula 1 anul trecut, la Alpine, a arătat că e probabil cel mai bun din lume în condiţii de pistă udă.
În antrenamente, când a plouat serios, iberciul a obţinut cel mai bun timp. Apoi, în calificări a impresionat din nou, învingându-l în ultima secundă pe Carlos Sainz în lupta pentru locul secund pe grilă.
"Îl voi ataca pe Max din primul viraj", a promis Alonso, după performanţa fantastică din Canada. De notat că Fernando a avut şansa istorică să devină pilotul care obţine două poleuri în F1 la cel mai mare interval de timp, dar chiar şi aşa prestaţia sa de azi a fost una de mare clasă.

Mercedes, din nou dezamăgitoare

Lewis Hamilton va pleca de pe locul 4 în cursa de mâine, dar premisele nu sunt foarte favorabile în ceea ce îl priveşte, mai ales că circuitul din Canada nu este unul care să îi ajute prea mult pe cei de la Mercedes.
Coechipierul său, George Russell, i-a părut superior septuplului campion mondial până în Q3, dar acolo a luat o decizie riscantă. Britanicul de 24 de ani a fost singurul care a ieşit pe pistă cu pneuri soft, în contextul în care toţi ceilaţi au mizat în continuare pe intermediare. Hotărârea a fost una de totul sau nimic, iar Russell a tras lozul necâştigător: a ieşit în decor şi nu a putut să obţină mai mult de locul 8, graţie timpului din singurul tur încheiat în Q3.
Verstappen pleacă mare favorit în cursa de duminică (care, conform prognozei meteo, se va disputa în condiţii de pistă uscată), olandezul având şanse să se distanţeze de urmăritori, la general. Campionul mondial are în prezent 150 de puncte, cu 21 mai multe decât coechipierul Perez şi cu 34 în plus faţă de Charles Leclerc.
Formula 1
Nikita Mazepin, încrezător că poate reveni în Formula 1: "Am încredere că în viitor va fi posibil"
26/06/2022 LA 10:02
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41