Max Verstappen va pleca primul în cursa de duminică a Marelui Premiu al Olandei. Pilotul celor de la Red Bull Racing care va împlini 24 de ani la sfârșitul acestei luni a fost cel mai rapid pilot al calificărilor de sâmbătă. Cel mai rapid tur al acestuia a fost de 1:08:885, diferența dintre Verstappen și Lewis Hamilton, cel care va pleca de pe poziția a doua, fiind de doar 0,038 secunde.
Linia a doua este completată de finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes, care a încheiat Q3 cu 1:09:222 și Pierre Gasly de la Alpha Tauri, care realizat cel mai rapid tur al său în 1:09:478. Colegul lui Max Verstappen de la Red Bull, Segio Perez, nu a reușit să treacă de prima rundă a calificărilor și va pleca de pe poziția a 16-a în cursa de duminică de la Zandvoort.
Sesiunea de calificări nu a fost lipsită de incidente. După ce Geroge Russell, cel care a avut al doilea timp în calificările de săptămâna trecută de la Spa, a ieșit în decor, reușind să revină pe circuit, colegul său de la Williams, Nicholas Latifi, a greșit exact în același loc și a intrat în zidul de protecție. În urma acestui incident s-a arătat steagul roșu, iar cu un minut și 38 de secunde înainte de finalul Q2, sesiunea nu s-a mai reluat.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Kimi Raikkonen a fost depistat cu COVID-19 și a fost înlocuit de Robert Kubica

Kimi Raikkonen, pilotul de la Alfa Romeo care a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și nu va participa în Marele Premiu al Olandei. După ce a apucat să participe în antrenamentele de vineri, finlandezul în vârstă de 41 de ani a fost înlocuit de Robert Kubica în calificările de astăzi.
Revenit într-un monopost de Formula 1, polonezul a încheiat calificările pe poziția a 18-a, fiind mai rapid decât piloții echipei americane Haas, Mick Schumacher care va pleca de pe 19 și Nikita Mazepin care va pleca de pe 20.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42