Plecat din Pole-position, Max Verstappen a dominat de la un capăt la altul Marele Premiu al Stiriei, desfășurat pe Red Bull Ring, circuitul de casă al celor de la Red Bull.
Olandezul de 23 de ani a obținut astfel a 4-a sa victorie din acest sezon și a 14-a a carierei.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
De asemenea, victoria lui Verstappen marchează o premiră în istoria echipei Red Bull, care bifează pentru prima dată 4 victorii la rând în "Marele Circ". În precedentele 3 etape, Verstappen se impusese la Monte Carlo și în Marele Premiu al Franței, iar Sergio Perez a triumfat în Marele Premiu al Azerbadjanului.

Max Verstappen, lider în clasamentul piloților din Formula 1

Lewis Hamilton a terminat pe locul secund cursa de azi, sosind cu peste 35 de secunde în spatele principalului său rival din acest sezon în lupta pentru titlul mondial. Singura consolare a septuplului campion mondial a fost că a obținut punctul bonus, reușind chiar la ultimul tur să facă record de timp. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Valtteri Bottas. colegul lui Hamilton de la Mercedes.
Astfel, diferența dintre Verstappen și Hamilton a crescut din nou, olandezul având acum 18 puncte avans în fruntea clasamentului.
Săptămâna viitoare, piloții se vor întrece din nou pe Red Bull Ring, în Marele Premiu al Austriei.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20