Plecat din Pole-position, Max Verstappen a dominat de la un capăt la altul Marele Premiu al Stiriei, desfășurat pe Red Bull Ring, circuitul de casă al celor de la Red Bull.
Olandezul de 23 de ani a obținut astfel a 4-a sa victorie din acest sezon și a 14-a a carierei.
Formula 1
Max Verstappen, retrogradat 5 poziții pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului
21/11/2021 LA 13:09
De asemenea, victoria lui Verstappen marchează o premiră în istoria echipei Red Bull, care bifează pentru prima dată 4 victorii la rând în "Marele Circ". În precedentele 3 etape, Verstappen se impusese la Monte Carlo și în Marele Premiu al Franței, iar Sergio Perez a triumfat în Marele Premiu al Azerbadjanului.

Max Verstappen, lider în clasamentul piloților din Formula 1

Lewis Hamilton a terminat pe locul secund cursa de azi, sosind cu peste 35 de secunde în spatele principalului său rival din acest sezon în lupta pentru titlul mondial. Singura consolare a septuplului campion mondial a fost că a obținut punctul bonus, reușind chiar la ultimul tur să facă record de timp. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Valtteri Bottas. colegul lui Hamilton de la Mercedes.
Astfel, diferența dintre Verstappen și Hamilton a crescut din nou, olandezul având acum 18 puncte avans în fruntea clasamentului.
Săptămâna viitoare, piloții se vor întrece din nou pe Red Bull Ring, în Marele Premiu al Austriei.
Formula 1
Max Verstappen a scăpat de penalizare! Anunțul FIA a declanșat războiul între Mercedes și Red Bull
19/11/2021 LA 14:00
Formula 1
Verstappen: "Nu cred că voi fi penalizat!" FIA dă verdictul azi
19/11/2021 LA 07:15