Articol scris de Viviana Moraru
Înainte ca noul sezon de Formula 1 să debuteze, Max Verstappen privește în urmă și consideră că deciziile luate în ultima cursă a sezonului trecut i-au adus titlul meritat, după un sezon foarte reușit. Pe parcursul întregului sezon, acesta a dus una dintre cele mai strânse bătălii din istoria competiției cu Lewis Hamilton pentru câștigarea titlului, olandezul oprindu-l pe britanic din cucerirea celui de-al optulea titlu mondial.
Într-un interviu acordat recent, Max se consideră un campion mondial pe merit, și nu datorat unor decizii controversate la final de sezon: "Campionatul e câștigat pe parcursul întregului sezon, nu e câștigat datorită unei decizii în ultima cursă. Deci, cred că a fost un titlu meritat, absolut." Totodată, pilotul echipei Red Bull Racing a declarat faptul că, a pierdut numeroase puncte pe parcursul sezonului care i-ar fi putut aduce titlul cu mult înainte de final: "În mod normal, campionatul ar fi fost decis în favoarea mea cu mult timp înainte de cursa finală. Am pierdut mult puncte, de două ori, după ce am fost lovit de altă mașină. Și mi-a explodat o roată în Baku. Tot ghinionul ne-a adus la acea ultimă cursă."
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47

Verstappen îi înțelege frustrarea lui Hamilton

Lewis Hamilton și echipa sa au criticat dur deciziile luate în Abu Dhabi, decizii care nu au fost în favoarea pilotului britanic. Întrebat dacă îi înțelege frustrările, Max Verstappen a declarat: "Da, dacă privești cum lucrurile s-au întâmplat în Abu Dhabi. Dar așa cum am spus, trebuie să privești întregul sezon, nu câștigi un titlu într-o singură cursă."
Cu privire la noul sezon, Max a declarat că fanii vor vedea un pilot schimbat: "Vreau să câștig. Dar nevoia aproape disperată de a câștiga nu mai este. Asta nu înseamnă că nu mai sunt motivat. Sunt la același nivel în această privință. Poate sunt chiar mai motivat pentru că vreau să o fac din nou."
Sezonul 2022 din Formula 1 va debuta în weekendul 18-20 martie, prima cursă având loc pe circuitul din Bahrain.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42