Cu 5 curse înainte de finalul sezonului, Max Verstappen și Lewis Hamilton duc o adevărată bătălie pentru titlul de campion. În acest moment, pilotul celor de la Red Bull se află în fruntea clasamentului, cu 287,5 puncte, în timp ce rivalul său de la Mercedes se află pe poziția a doua, cu 275,5 puncte.
În acest sezon, cei doi au oferit fanilor sporturilor cu motor o luptă pe cinste, soldată și cu incidente. Primul incident a avut la Silverstone, în această vară, atunci când Max Verstappen a ieșit în decor după un contact cu pilotul englez la peste 280 de km la oră, chiar în primul tur al cursei. În urma acestui incident, Verstappen a petrecut câteva ore la spital, pentru a se asigura că totul este în regulă.
Câteva săptămâni mai târziu, la Monza, cei doi au avut un nou incident, care i-a scos de data aceasta pe amândoi din cursă. După un contact în virajul cu numărul 1, mașina lui Max Verstappen s-a urcat peste cea a lui Hamilton, iar cei doi au fost nevoiți să încheie prematur Marele Premiu al Italiei.
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218262.jpg

Sir Jackie Stewart: "Ar trebui să aibă mai multă grijă"

Sir Jackie Stewart, de trei ori campion mondial în Formula 1, este de părere că cei doi piloți care se luptă în acest sezon pentru titlul mondial sunt prea îndrăzneți. Potrivit fostului pilot, ajuns la 82 de ani, încearcă să facă prea mult, iar acest lucru i-ar putea lăsa duși de val.
"Ar trebui să avem grijă să nu se lase duși de val din cauza dorinței prea mari pentru victorie. Cred că amândoi exagerează în acest moment. Am văzut acest lucru în cel puțin două situații. Sper să ne aducem aminte de aceste lucruri într-un mod pozitiv, pentru că nu vreau ca ceva rău să se întâmple, chiar dacă sporturile cu motor au devenit mult mai sigure în prezent.

Sir Jackie Stewart, de trei ori campion mondial

Credit imagine: AFP

Accidentul care a avut loc la Silverstone... pe vremea mea, Verstappen ar fi murit. Cred că problema la Silverstone a fost că amândoi au făcut lucruri pe care nu trebuiau să le facă așa devreme în cursă. Cred că amândoi au fost prea încrezuți atunci", a declarat Sir Jackie Stewart pentru Motorsport-Magazine.com.
Următorul Grand Prix va avea loc în acest weekend, în Mexic. Marele Premiu al Mexicului se va desfășura în perioada 5-7 noiembrie 2021.
Programul curselor rămase de disputat până la finalul sezonului:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 - 2023: program complet și favoriți
25/11/2022 LA 09:13
Formula 1
Daniel Ricciardo revine la Red Bull! Ce poziție va ocupa pilotul australian în 2023
23/11/2022 LA 14:27