Max Verstappen va pleca din pole position în cursa de sprint de la Marele Premiu al Austriei. Pilotul Red Bull a câștigat calificrăile de azi, după ce l-a devansat pe Charles Leclerc cu numai 0,029 secunde.
Campionul mondial în exercițiu a fost cel mai bun în antrenamente, dar a stat în umbra lui Leclerc în Q1 și Q2. Verstappen a excelat însă când era mai important, în Q3, reușind cel mai rapid tur.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
Acesta este al 3-lea pole obținut de Verstappen în acest sezon, după cele din Grand Prix-ul regiunii Emilia Romagna și Marele Premiu al Canadei. În cursa de pe Aerodromul Internațional Enzo e Dino Ferrari am avut de asemenea parte de o etapă cu sprint, iar olandezul a câștigat atât sâmbăta, cât și cursa propriu zisă de duminica.
A doua linie a grilei de start de la sprint va fi formată tot din piloți Red Bull și Ferrari, doar că în ordine inversă: Carlos Sainz va pleca de pe locul 3, iar Sergio Perez de pe 4.

Hamilton a ieșit în decor în Q3

Lewis Hamilton a avut al 3-lea timp în Q2, dar a ieșit de pe circuit în Q3 și a intrat în barierele de protecție, compromițându-și orice șansă la un rezultat bun. Britanicul nu a suferit răni și a comunicat imediat după impact cu echipa sa prin radio. Pilotul Mercedes va pleca al 10-lea în cursa de sprint de sâmbătă, făcând pereche în a 5-a linie a grilei cu Fernando Alonso.
Coechipierul său, George Russell, va pleca al 5-lea , urmat în linia a 3-a de Esteban Ocon. O surpriză plăcută au oferit piloții Haas, care au ajuns ambii în Q3: Magnussen a terminat calificările pe locul 8, iar Mick Schumacher pe 9.
La capitolul dezamăgiri pot fi trecuți piloții McLaren, Daniel Ricciardo și Lando Norrs, care s-au oprit în Q2.
Marele Premiu al Austriei este al doilea din acest sezon care va avea o cursă de sprint, după Grand Prix-ul regiunii Emilia Romagna. Piloții vor mai efectua o sesiune de antrenamente sâmbătă, de la ora 13:30, iar sprintul va începe la ora 17:30. Se vor parcurge 28 de tururi, iar în cursa propriu-zisă de duminică se va pleca în ordinea clasării în cursa de sprint.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54