Crampele erau să-l coste pe Verstappen primul titlu mondial din carieră, însă acesta a suferit și a reușit să-l învingă pe Hamilton.
Chiar dacă a simțit dureri, acesta nu a renunțat și nu a conceput să piardă cursa.
Hamilton părea că gestionează perfect ultima parte a cursei, dar un accident al lui Latifi a aruncat totul în aer. Safety car-ul intrat pe pistă, iar Verstappen a profitat imediat și a intrat la boxe, schimbându-și cauciucurile. Safety-car-ul a părăsit circuitul când mai era un singur tur, dar acest lucru a fost suficient pentru Verstappen să-l depășească pe Hamilton și să câștige primul titlu mondial din carieră.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Cu 10 tururi înainte de finish diferența era de peste 10 secunde, astfel că olandezul era nevoit să recupereze peste o secundă pe tur pentru a spera la o depășire pe final, care să-i aducă titlul mondial.

Max Verstappen: "Mi-am spus că nu voi termina pe locul 2"

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de la Abu Dhabi și a ieșit învingător din lupta pentru titlul mondial dusă cu Lewis Hamilton, care a terminat pe locul secund în cursa din Emiratele Arabe United. Bătălia a fost una dramatică, decisă într-unul dinte ultimele viraje.
Chiar și așa, deznodământul putea fi altul, o spune chiar Verstappen, care a acuzat dureri la picior chiar în acele momente decisive: "Ce se întâmpla în mintea mea? Mi-am spus: "Trebuie să merg mai departe”.
Exista o singură opțiune. Mi-am spus că nu voi termina pe locul 2. Am încercat să fiu foarte concentrat. Totul mergea bine până când am trecut linia de sosire și am început să am crampe. Este unul dintre cele mai dureroase lucruri care se pot întâmpla pentru că mergi la intensitate maximă pentru o perioadă lungă de timp. Simți cum se contractă mușchiul și devii ca o minge de tenis. Bineînțeles că adrenalina ajută pentru că dacă se întâmplă când mergi, nu te poți mișca, este imposibil. Dar nu era nicio opțiune, trebuia să o fac”, a spus olandezul, pentru The Guardian.
CITEȘTE ȘI:
Verstappen a continuat reconstituirea evenimentelor: "Acceleram și simțeam că mă durea piciorul din ce în ce mai tare. Din fericire, a sosit virajul 5 și am început depășirea. Mai aveam vreo trei secunde fără să călc pe accelerație. Am țipat după ce am câștigat, dar piciorul meu nu mai suporta durerea. Încă un tur și nu aș fi putut termina cursa. Stresul a fost atât de mare, dar nu puteam renunța.”
Verstappen este de părere că a câștigat cursa pe merit, în ciuda discuțiilor care s-au născut după performanța lui: "Am avut un sezon foarte bun și chiar cred că am meritat. Am avut și foarte mult ghinion. Oamenii își amintesc mereu de ultima cursă, dar dacă te uiți la tot sezonul, campionatul ar fi trebuit să fie decis mult mai devreme."
Latifi s-a izbit de parapet și safety car-ul a intrat pe circuit. Finalul a fost unul incandescent, iar pentru Verstappen era singura modalitate în care mai putea spera la titlu.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19