Articol scris de Andrei Nicolae
Șeful echipei sale de la Haas, Guenther Steiner, i-a luat apărarea și a declarat că pilotul său nu are vreo legătură cu invazia Ucrainei. Viitorul lui Mazepin în Formula 1 este în dubii, iar oamenii ce administrează competiția ar urma să aibă o întâlnire astăzi, pentru a decide soarta rusului.
Pilotul echipei americane a provocat fanii sportului cu motor, după ce a declarat că ar prefera ca Grand Prix-ul de la Sochi să rămână pe calendarul de curse, înainte ca acesta să fie anulat de FIA: "Am fost dintotdeauna fanul sportului fără politică." Afirmația lui Mazepin a generat comentarii negative, inclusiv din partea fostului prezentator al emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson:"Nikita Mazepin. Du-te și concurează în Rusia de unul singur. Tot ai pierde."
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
IERI LA 16:24
Steiner a intervenit în conflictul generat de declarația pilotului său și a încercat să clarifice situația lui Mazepin: "Cel mai bun lucru de făcut este să nu ne uităm la ce e acolo, pentru că la momentul actual, el nu are nicio legătură cu asta. Trebuie să mergem mai departe și să vedem unde se ajunge cu asta și să ne descurcăm. Sperăm că el își va ține capul sus și va continua."

Federația de Automobilism din Ucraina susține eliminarea lui Mazepin

Controversa legată de viitorul lui Mazepin în Formula 1 a început după ce Haas nu a avut pe monopost în ultima zi de testări din Barcelona emblema companiei rusești, Uralkali. Organizația respectivă este sponsorul principal al echipei americane și este condusă de tatăl lui Mazepin, Dmitry Mazepin.
Președintele Federației de Automobile din Ucraina, Leonid Kostyuchenk, le-a cerut celor de la FIA să interzică prezența piloților ruși și bieloruși în competiție. Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, care va conduce întâlnirea de marți, i-a transmis lui Kostyuchenk un mesaj în care i-a oferit suport.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25