Articol scris de Viviana Moraru
Lando Norris va rămâne pilot McLaren pentru încă 4 sezoane, după semnarea unui nou contract. Echipa sa speră să aibă cât mai multe șanse la podiumuri și victorii, după ce sezonul 2021 a fost unul reușit pentru McLaren. Aceștia au dus o luptă strânsă cu Ferrari pentru locul 3 în clasamentul constructorilor și, chiar dacă au terminat pe 4, au avut parte de numeroase curse reușite din partea celor doi piloți ai echipei.
Britanicii au obținut prima lor victorie după 9 ani, în cursa de la Monza, unde Ricciardo a terminat pe primul loc, în fața coechipierului său.
Formula 1
Lando Norris a dominat prima zi de teste de la Barcelona! Pe cât au terminat Verstappen și Hamilton
24/02/2022 LA 08:48
Pentru Norris, sezonul 2021 a fost cel mai reușit din carieră. Tânărul de 22 de ani a terminat de 4 ori pe podium și a obținut și primul său pole position din carieră, în cursa din Rusia, unde a fost aproape de victorie.
În clasamentul piloților, britanicul a terminat pe 6, în fața coechipierului și mult mai experimentatului Daniel Ricciardo, care s-a clasat pe 8.
Citește și:

Norris, fericit după prelungirea contractului: "Am crescut în această echipă"

Norris a debutat în Formula 1 în 2019 alături de McLaren, după ce oficialii echipei l-au promovat din rolul de rezervă. După prelungirea contractului, pilotul s-a declarat optimist cu privire la următoarele sezoane, ultimul încheiat dându-i speranțe că va putea obține performanțe notabile alături de McLaren:
"Am crescut în această echipă și sunt parte din această călătorie din care facem parte cu toții. Sezonul trecut a reprezentat un pas extraordinar, atât în cariera mea, cât și în performanța echipei, și pot vedea și simți toată munca, investiția și dăruirea pentru ca echipa să se afle într-o poziție din care se va putea bate pentru victorii și titluri în viitor", a afirmat Lando Norris.
McLaren își va prezenta monopostul pentru sezonul 2022 pe 11 februarie, iar noul sezon din Formula 1 va debuta în weekendul 18-20 martie, în Bahrain.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Verstappen își face un cadou de 2 milioane de euro, după ce a devenit campion mondial în Formula 1
14/12/2021 LA 16:51