"Înțelegerea cu Mercedes reprezintă un pas important pentru revenirea noastră printre primele locuri ale campionatului de Formula 1.", a declarat CEO-ul de la McLaren, Zak Brown.

Zak Brown: "Mercedes este un punct de referință în Formula 1!"

Brown recunoaște forța celor de la Mercedes în Formula 1:
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
"Mercedes este un punct de referință în Formula 1, atât la nivelul echipei, cât și la cel al puterii monoposturilor. Ne dorim să avem parte de o relație cât mai eficientă cu cei de la Mercedes pentru următoarea parte a drumului nostru.", a mai spus Zak Brown.
După parteneriatul încheiat în 2014, constructorul britanic a trecut la motoarele create de Honda. Cum contractul cu Renault se apropie de expirare (2020), conducerea McLaren a ales să meargă pe mâna celor de la Mercedes din două motive. Pe de-o parte, de când motoarele turbo-hibrid au fost introduse în 2014, Mercedes a construit modele mult mai puternice decât cele de la Renault. pe de altă parte, costurile motoarelor Mercedes sunt mult mai mici.
https://i.eurosport.com/2019/04/12/2563816.jpg
După terminarea parteneriatului cu McLaren, constructorul Renault va rămâne cu un singur utilizator al motoarelor sale: propria sa echipă. De cealalată parte, Mercedes va ajunge la a treia echipă care incorporează modelul său de motor. McLaren li se va alătura celor de Racing Point și Williams.

McLaren n-a mai câștigat o cursă din 2012

Carlos Sainz și Lando Norris sunt cei doi piloți de la McLaren. Sainz ocupă locul 7 în clasamentul actual, în timp ce colegul său de echipă se află abia pe poziția a 12-a. În ierarhia constructorilor, McLaren se clasează pe locul 4, în spatele celor de la Mercedes, Ferrari și Red Bull Racing Honda.
Jenson Button este ultimul pilot care a reușit să câștige o cursă de Formula 1 pentru constructorul McLaren. Se întâmpla în 2012, la Grand Prix-ul Braziliei. La acea vreme, McLaren utiliza motorul celor de la Mercedes.
Formula 1
Max Verstappen, desemnat pilotul anului și de către colegii săi! Cum arată top 10
28/12/2021 LA 20:43
Formula 1
Va fi "război civil" la Mercedes, în 2022? Cei de la Red Bull sunt convinși că vor putea profita
23/12/2021 LA 14:46