Formula 1

McLaren și Mercedes, un nou parteneriat din 2021

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Lewis Hamilton (Mercedes) - GP of Russia 2019

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
28/09/2019 la 10:23 | Actualizat 07/10/2019 la 13:17

Din 2021, McLaren va folosi din nou motorul celor de la Marcedes. Parteneriatul va fi valabil cel puțin până la finalul anului 2024. Decizia anunță dorința celor de la McLaren să revină în topul Formula 1, după o perioadă fără succese în ultimii ani. McLaren a mai folosit motoarele constructorului german și în perioada 1995-2014.

"Înțelegerea cu Mercedes reprezintă un pas important pentru revenirea noastră printre primele locuri ale campionatului de Formula 1.", a declarat CEO-ul de la McLaren, Zak Brown.

Zak Brown: "Mercedes este un punct de referință în Formula 1!"

Formula 1

Leclerc a refuzat să îngenuncheze înainte de MP al Austriei. Ce a spus după cursă despre subiect

IERI LA 17:33

Brown recunoaște forța celor de la Mercedes în Formula 1:

"Mercedes este un punct de referință în Formula 1, atât la nivelul echipei, cât și la cel al puterii monoposturilor. Ne dorim să avem parte de o relație cât mai eficientă cu cei de la Mercedes pentru următoarea parte a drumului nostru.", a mai spus Zak Brown.

După parteneriatul încheiat în 2014, constructorul britanic a trecut la motoarele create de Honda. Cum contractul cu Renault se apropie de expirare (2020), conducerea McLaren a ales să meargă pe mâna celor de la Mercedes din două motive. Pe de-o parte, de când motoarele turbo-hibrid au fost introduse în 2014, Mercedes a construit modele mult mai puternice decât cele de la Renault. pe de altă parte, costurile motoarelor Mercedes sunt mult mai mici.

După terminarea parteneriatului cu McLaren, constructorul Renault va rămâne cu un singur utilizator al motoarelor sale: propria sa echipă. De cealalată parte, Mercedes va ajunge la a treia echipă care incorporează modelul său de motor. McLaren li se va alătura celor de Racing Point și Williams.

McLaren n-a mai câștigat o cursă din 2012

Carlos Sainz și Lando Norris sunt cei doi piloți de la McLaren. Sainz ocupă locul 7 în clasamentul actual, în timp ce colegul său de echipă se află abia pe poziția a 12-a. În ierarhia constructorilor, McLaren se clasează pe locul 4, în spatele celor de la Mercedes, Ferrari și Red Bull Racing Honda.

Jenson Button este ultimul pilot care a reușit să câștige o cursă de Formula 1 pentru constructorul McLaren. Se întâmpla în 2012, la Grand Prix-ul Braziliei. La acea vreme, McLaren utiliza motorul celor de la Mercedes.

Formula 1

Ferrari a dezvăluit, în sfârșit, de ce a renunțat la Sebastian Vettel

04/07/2020 LA 12:30
Formula 1

Sezonul de Formula 1 începe, în sfârșit! Două premiere în Marele Circ

30/06/2020 LA 12:02
Subiecte asemănătoare
Formula 1McLarenFerrariRenaultMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol